Keleş: Tarım Arazilerinin Yok Edilmesine Kimler Göz Yumuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya’nın Söğütlü İlçesine bağlı Soğucak Mahallesinde bulunan 1. sınıf sulanabilir tarım arazilerine yapılan hafriyat dökümünü eleştirerek, “Burada hayvancılıkla uğraşan halk, hafriyat nedeniyle mağdur ediliyor. Peki bu duruma kimler göz yumuyor” dedi.
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Söğütlü İlçesine bağlı Soğucak Mahallesindeki mera arazilerine yapılan hafriyat döküm alanlarında incelemede bulundu.
DEVLET BU DURUMA GÖZ YUMMAMALI; SAKARYA VALİSİNİ ACİL GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Mahalleye 1 km uzaklıkta bulunan 688, 694 ve 695 no’lu mera arazisi parsellerinin olduğu alana binlerce kamyon ve yüzbinlerce metreküp inşaat atığı, kayalar ve taşlar atıldığına dikkat çeken Başkan Keleş, “Soğucak Mahallemizde yaklaşık 55 dönüm olan sulanabilir birinci sınıf tarım arazileri ne yazık ki hafriyat döküm alanına dönüşmüş durumda. Vali, kaymakam, Büyükşehir Belediyesi böylesine bu olaya nasıl duyarsız kalabiliyor. Hafriyat dökülen bu alan gözden çıkarıldı mı? Kimlere peşkeş çekildi. 1. sınıf tarım arazisi olan bu arazilere hafriyat dökülmesine nasıl müsaade edilmiştir. Eğer müsaade edildiyse bu izni kimler vermiştir. Yok eğer izin verilmemişse olayın takibi yapılıyor mu? Suçlular aranıyor mu?” diye konuştu.
TARIM ARAZİLERİ RANT KAPISINA MI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR?
Köy halkının hayvancılıkla geçimlerini sağladığına vurgu yapan Başkan Keleş, “Köylümüz hayvancılıkla uğraşıyor. Geçimlerini bu arazilerde hayvanlarını otlatıp sağlıyor. Ama verimli olan bu araziler hafriyata kurban edilmiş durumda. Birileri bu tarım arazilerini nasıl ranta dönüştürmüştür. Buna kimler izin vermiştir. Burayı hafriyat döküm alanı olarak belirleyen zihniyet başta Söğütlü halkı olmak üzere Sakarya halkına nasıl hesap verecek” şeklinde konuştu.
HAFRİYAT DÖKÜM ALANI YAPILMAK İSTENEN BU ALAN KİME PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR
Tarım arazilerinin yok edilmesinin Türkiye genelinde ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Keleş, şunları kaydetti; “Soğucak Mahallemizde yaşanan bu problem sadece bu bölgemizin sorunu değildir. Bu hem Sakarya’nın hem de Türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir. Ancak bu olaylar ne yazık ki, üzeri kapatılarak geçiştirilmeye çalışılıyor. Tarım arazilerine Sakarya’mızda neden hafriyat dökülüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin hafriyat döküm alanı nerededir. Bunu kamuoyu ile paylaşmaları gerekmektedir.
TARIM ARAZİLERİNİN YOK EDİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR
Bölgede acilen inceleme ve çalışma başlatılması gerektiğini belirten Keleş, “Burada gerek Valilik, gerekse Sakarya Büyükşehir Belediyesi derhal inceleme başlatmalıdır. Buradaki arazilerin yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Aksi halde köyde yaşayan halkımızı geçim kaynağı olan hayvancılığı bırakmak zorunda kalacaktır. Üretenin desteklenmesi gerekirken üretimden soğutmamak adına derhal yetkililer konuyla ilgili çalışma başlatmalıdır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.