Kedi ve köpek mamalarına yüzde 30 zam geldi

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından kedi, köpek mamalarına bir haftada yüzde 30 ile yüzde 40’a varan oranlarda zam geldi.

Ekonomik krizden kedi-köpek mamalarını da etkilendi. Ürünlere bir haftada 2 kez zam geldi. Türk lirasının rekor değer kaybı, enflasyon ve buna bağlı olarak ürün ve hizmetlere gelen zamlardan, kedi, köpek mamaları ve aksesuarları da etkilendi. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından mamalara yüzde 30 ile yüzde 40’a varan oranlarda zam geldi.

‘SATIŞLAR YÜZDE 30 ORANINDA DÜŞTÜ’

İzmit’te petshop işletmeciliği yapan Erhan Yazıcıoğlu; satış yaptığı ürünlerin her kalemine zam geldiğini belirterek zam gelmeyen ürünlerin çok az olduğunu, bazı ürünlere ise bir hafta içerisinde 2 defa zam geldiğini belirterek şu sözleri kaydetti:

”Ürünlerimize kalem kalem hepsine zam geldi, gelmeyen çok nadir ürün var. Onlarda da yüzde 30’dan aşağı bir zam yok. Yüzde 30, yüzde 40 civarında bir zam var. İlk etapta gelen zamlar mamalara gelen zamlar. Aksesuara henüz ufak ufak zam gelmeye başladı. Yaş mama, kuru mama konserve, ödül mamaları. Özellikle bir grubun mamasına acayip bir zam geldi. O yüzden de satışlar da haliyle yüzde 25, yüzde 30 civarı düştü. Yeni ayla birlikte satışlar zaten düşüktü, dolar ve euro kuru ile birlikte iyice düştü.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.