‘Kedi Kız’ moda dünyasının yeni gözdesi oldu

Moda dünyasında zaman içinde değişimler gösteren “kusursuz güzel” anlayışı kelimenin tam anlamıyla yerle bir oldu.

Moda dünyası son yıllarda büyük bir değişim içinde. Artık kendi belirlediği ve zaman içinde değişimler gösteren “kusursuz güzel” anlayışı kelimenin tam anlamıyla yerle bir oldu. Artık moda dünyasında “farklılıkların güzel olduğu” anlayışı hakim. Belki de bu yüzden geçmişte “kilolu” diye nitelendirilebilecek modeller artık tasarımcıların gözdesi.

blank

Üstelik bu durum sadece kiloyla sınırlı değil artık. Moda dünyası son dönemde “eşine az rastlanır” farklılıkların peşinde. Bunun son örneklerinden biri de Caitin Kitten adıyla tanınan Caitin Stickels.

ABD’nin Seattle kentinde yaşayan ve “kedi gözü sendromu” olarak adlandırılar bir kromozom bozukluğuyla dünyaya gelen 29 yaşındaki Caitin Stickels, V dergisi için objektif karşısına geçti.

Kendine özgü dış görüntüsüyle moda dünyasının dikkatini çeken Caitlin Stickels, fotoğrafçı Nick Knight’ın objektifi karşısına geçti ve birbirinden çarpıcı pozlar verdi.

Genç kadın, nadir rastlanan ve doğuştan gelen fiziksel farklılıklarını bu çekimde bir kez daha gözler önüne serdi. Caitin Kitten, uzun süredir Instagram paylaşımlarıyla farklı fiziksel görüntülerinden rahatsız olan insanlar için ilham kaynağı olarak nitelendiriliyordu.

Schmid–Fraccaro ya da kedi gözü sendromu olarak isimlendirilen bu kromozom bozukluğuna çok nadir rastlanıyor.

Bu sendroma sahip kişilerdeki belirgin göz anomalisinden türetilmiş bir isim.. Sendrom, sıklıkla her iki gözde olmakla beraber göz dokularının kısmi eksikliğini içeriyor.

Bazı vakaların içerdiği bulgular arasında düşük doğum ağırlığına giden gelişme geriliği, mental gelişim bozukluğu, kafatası ve yüz kemiklerinin gelişme bozuklukları, kalp, böbrek, veya anal bölgedeki gelişim kusurları olabilir.

Kedi gözü sendromunun özellikle içerdikleri sıklıkla coloboma, göz kapağının aşağı çekilmesi, geniş göz aralıkları veya diğer göz hasarları; dış kulak yapısındaki değişiklikler gibi fiziksel özellikler görülür.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.