Kazancı e-ticarette başarının sırrını açıkladı

E-ticaret platformları ve sanal pazar yerleri kavramları günlük hayata yeni yeni adapte olurken, Aldostum.com CEO’su Faruk Kazancı, e-ticarette başarının sırlarından yeni nesil alışverişte dikkat edilmesi gereken hususlara, tüketici beklentilerindenonline alışveriş kavramlarında yaşanan karışıklıklara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

BURSA (İGFA) – Pandeminin e-ticaret dünyasında derin etkilere yol açtığını ifade eden Aldostum.com CEO’su Faruk Kazancı, e-ticaretin 10 yıl içerisinde geleceği noktaya 2 yıl gibi kısa sürede geldiğini söyledi.

Türkiye’nin aslında dijitalleşme yolunda ivme kazanmasına yol açtığını kaydeden Kazancı, “Ticaretle uğraşan insanlar her zaman olumlu tarafından bakmak zorunda. Bu anlamda e-ticarette birçok sektör bu kulvarda yer alarak kazanmaya başladı. Pandeminin e-ticarete etkisi aslında çok büyük 2019 yılında 136 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021’de üçe katlanmış 381 milyara çıkmış. Bu yıl e-ticaret hacminin 600 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Buda insanların artık ihtiyaçlarının çoğunu internet üzerinden sağladığını gösteriyor” dedi.

Bir tüketicinin online alışveriş sitelerine eğilim sürecini de yorumlayan Kazancı, 2022 yılı itibarıyla e-ticaret müşterilerinin beklentilerine yönelik şunları kaydetti.

“Müşteriler online pazaryerinin sade bir tasarım olmasını istiyorlar. Karışık renkler ve görseller müşteriyi aradığı ürüne ulaşmasını engeller. Buda ilk adımdan müşteriyi kaçırır. Müşterilerürün görselleri ve doğru ürün açıklamalarını inceleyerek satın alma eylemini gerçekleştirirler. Bu yüzden ürün görselleri profesyonel çekim olması satıcıya bir avantaj katarken müşteriyede ayrı biz haz deneyimi yaşatır. Örneğin, bir gömlek alacağımız zaman ürün görseline ilk bakarız ve manken üzerinde profesyonel çekilmiş görüntüyü kendimize yakıştırır sonra ürün açıklamalarından kumaş türü, mankenin boy, kilo, beden gibi bilgilere bakarak satın alma eylemini gerçekleştiririz. Müşteriler kendi güvendikleri kargo firmasıyla hizmet almak istediklerinden, farklı kargo seçeneklerini sunmamız gerekir. Son olarak müşteriler güvenli ödeme sistemi isterler. Kredi kartı kullanmak istemeyen müşteriler havale/EFT seçeneği ararlar. Ayrıca güvenli ödeme ortamı için SSL sertifikası 3d Secure Ödeme Sistemi tüketicilerin aradıkları önemli faktörlerden birisidir”.

E-ticaret ve geleneksel alışveriş eğilimi üzerine de açıklamalarda bulunan Faruk Kazancı, pandeminin birçok sektörde olduğu e-ticaret ekosisteminde derin etkilere yol açtığını belirtti.
Kazancı, “Eskiden pazar ve market alışverişini kimse online yapmazdı gidip x marketten mevcut ürünlerden seçerdik. Pandemide ise sağlık maske mesafe faktörleri için işine girince bugün internet alışverişiyle birlikte seçenek çokluğu, fiyat kıyaslaması ve kapınıza kadar gelmesi bu konfora bizi alıştırdı” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.