Kazakistan’la yeni ortaklıklar imzalanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenliyor.

ANKARA (İGFA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yapacağı resmî ziyarette, ikili ve çok taraflı düzeyde iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa gerçekleşen görüşmeye ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev, kameralar karşısına geçti.

Heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenini gerçekleştiriliyor.

Törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

YouTube video

Anlaşmalar sonrasında iki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev onuruna resmî akşam yemeği verecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.