KAYÜ Pınarbaşı MYO’da mezuniyet töreni

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu’nda 2021-2022 akademik yılında mezun olan 50 öğrenciye törenle diplomaları verildi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Cahit Yalçın Konferans Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine, Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürü Şeref Paşalıoğlu, Pınarbaşı MHP İlçe Başkanı Kadir Akbaş ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Pınarbaşı MYO Müdürü Doç. Dr. Bahatdin Daşbaşı, Pınarbaşı MYO olarak öğrencileri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun ise konuşmasında mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Rektör Yardımcısı Boztosun, “Mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Umarım bundan sonrada iş hayatlarında da başarılı olurlar. Ailelerden isteğimiz eğitim hayatlarında olduğu gibi mezuniyet sonrası hayatlarında da çocuklarına sürekli destek olmaları, sürekli yanlarında olmalarıdır” dedi.

Kayseri Üniversitesi’ndeki mezuniyet törenlerinde gelenek haline gelen şed bağlamanın önemine de değinen Rektör Yardımcısı Boztosun, şed bağlama kültürünün Ahilik kültüründen geldiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitirip mezun olan Aslı Doyar adındaki öğrenci, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Başta dereceye giren öğrencilerden başlamak üzere mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören son buldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.