Kayseri protokolünden İncesu çarşısına tarihi dokunuş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin el birliği ile kentin turizm değerlerini tüm dünyaya tanıtma girişimleri sürüyor. Büyükşehir, Arasta Çarşısı’nda cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları yaparken, KAYMEK de tarihi çarşıda Kayseri’ye özgü ürünlerin satışa sunulacağı satış ofisi ile yerini aldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında da kente değer katacak çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İncesu ilçesinin simgelerinden olan tarihi Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan Arasta eski çarşı, yeniden Kayseri’nin tarihi zenginliğine katkı sağlayacak. Bu kapsamda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in destekleri ile İncesu Arasta Çarşısı’ndaki tarihi dükkânlar çeşitlendirilerek, cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları ile bölge turizme kazandırılıyor.

KAYMEK’TEN İNCESU ARASTA ÇARŞISI SATIŞ OFİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) de el emeği göz nuru hazırlanan Kayseri’ye özgü ürünlerin satışa sunulacağı KAYMEK İncesu Arasta Çarşısı Satış Ofisi ile çarşıdaki yerini aldı. Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla KAYMEK personeli tarafından 36 saatlik bir çalışma sonucu hazırlanan ofis, KAYMEK kursiyerleri ve eğitmenleri tarafından el emeği göz nuru hazırlanan çeşit çeşit rengârenk ürünlerle hizmet verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sahip olduğu tarihi mirası ve hayranlık uyandıran doğal güzelleri ile Kayseri’yi turizm merkezi yapma yönündeki çalışmalarını, başta Kayseri Valiliği olmak üzere, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile aralıksız sürdürüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.