Kayseri Büyükşehir’den sıcacık yardım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrencilere yönelik sıcak çorba hizmetinde 2 yıl içerisinde yaklaşık 150 bin öğrenciye dokundu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de gönüllere dokunan hizmetleri ile belediyecilik faaliyetlerini yürütürken, gönül belediyeciliği kavramının içini doldurmaya devam ediyor. Eğitime katkılarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki üniversitelerde ve Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinden faydalanan öğrencilere çorba desteğinde 2021’de 48 bin 200 ve 2022’de 98 bin 610 olmak üzere 146 bin 810 öğrenciye ulaştı.

Öğrencilere her fırsatta destek olmaya gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin temel ihtiyacı olan yeme içme konusunda ücretsiz çorba ikramını, Kayseri’deki her üniversitede ve Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde yaygınlaştırırken, bir diğer önemli ihtiyaç olan elbise temizliği konusunda da onların bu önemli ihtiyacına cevap verecek ücretsiz çamaşır yıkama merkezi projesini DE hayata geçirdi. ‘150. Yılda 150 Proje’ arasında yer alan ve kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulan uygulama ile öğrencileri yoğun çalışma temposu içerisinde çamaşır yıkama zahmetinden kurtarıyor. Yüzlerce öğrencini faydalandığı ücretsiz çamaşır yıkama merkezinden talep eden üniversite öğrencileri herhangi bir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Üniversite öğrencisinden ilk ve orta öğretim öğrencilerine kadar ihtiyaç olan her yerde proje ve uygulamaları ile destekçisi olan Büyükkılıç, öğrencilerin eğitim sürecinden mezuniyet sonrasındaki iş bulma ve istihdam aşamasında da yanlarında olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kayseri Kariyer Merkezi’ni oluşturarak, aralarında kamu ve özel statülü paydaş kurumlar ile İş birliğini geliştiren Büyükkılıç, öğrencilerin mezun olduklarından sonraki istihdam edilme süreçlerine de aracı oluyor. Bu anlamda gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarı’nda (İKAF) stantlar açarak öğrencilere destek vermeyi devam ettiren Büyükkılıç, diğer taraftan Kayseri’de okulları da ‘Kariyer Günleri’ kapsamında ziyaret ederek tecrübelerini paylaşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.