Kayseri Büyükşehir çevre dostu belediye

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, “Çevreyi evimiz bildik, çevre dostu belediye olduk” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de çevreye verdiği önem ve gösterdiği hassasiyet ile sürekli faaliyetlerde bulunarak, çevreye yatırım yapan, çevre için projeler üreten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çevreyi sadece haftasında değil, her zaman düşündüklerini paylaştı.

‘Boğaziçi Çevre Ödülleri 2021’ yarışmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ilk 3’te yer alma başarısı gösterdiğini ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın elinden ise ‘Yeşilşehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda ‘RFID Tabanlı Şehir İçi Trafik Modelleme Altyapısının Oluşturulması’ isimli çevre dostu proje ödülü aldıklarını hatırlatan Büyükkılıç, “Çevremizi evimiz bildik, çevre dostu bir belediye olduk. Çevreyi kirleten, tabiat düzenini bozan, gelecek nesillerin de hakkını ihlal etmiş olur. Bu anlayıştan hareketle, konunun önemini kavrayarak Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ihdas ettik. Bu çatı altında çalışmalarımıza hız verdik, çeşitlilik kazandırmaya başladık. Geçtiğimiz günlerde İDEP Paydaş Çalıştayı Programı ile Kayseri İklim Hareketi Projesi’ni başlattık. Çevreyi ilgilendiren en büyük sorunlardan birisi olan küresel ısınma ve iklim değişikliğine ilişkin bu sürece kayıtsız kalmayarak, evsel nitelikli katı atık düzenli depolama tesisinde bulunan enerji üretim tesisimizin 5,7 megavat olan kurulu gücünü 2021 yılında 2 katı olan 11,7 megavata çıkardık ve sadece 2021 yılında 39 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleştirdik. Yeni Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi kapsamında hazırlanan ön fizibilite raporu 2021 yılı itibari ile Bakanlığımıza sunduk. Ülkemizde planlanan en kapsamlı bertaraf tesisi olma özelliğine sahip ve tahmini maliyeti 1.5 milyar TL’ye ulaşacak” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.