Kayıp Malezya uçağıyla ilgili yeni gelişme

Malezya, ocak ayında tekrar başlayan 2014 yılında kaybolan uçağı arama çalışmalarını durdurma kararı aldı.

Hint Okyanusu üzerinde 2014’te kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının enkazının bulunması için tekrar başlanan arama çalışmalarının durdurulması kararı alındı.

29 MAYIS’TA DURDURULACAK

Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke, yaptığı açıklamada arama çalışmalarının 29 Mayıs’ta durdurulması kararı aldıklarını söyledi.

70 MİLYON DOLAR ÖDEYECEKTİ

ABD şirketi Ocean Infinity’nin yürüttüğü, 60 personelin ve 8 denizaltının görev yaptığı arama çalışmaları 24 Ocak’ta tekrar başlamıştı. Yapılan anlaşmaya göre, uçağın enkazının 90 gün içerisinde bulunması durumunda Malezya’nın şirkete 70 milyon dolar ödemesi kararlaştırılmıştı.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya uçağı, 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatı ile 8 Mart 2014’te Hint Okyanusu üzerinde kaybolmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.