Kayıp helikopterden acı haber

İtalya’nın Toskana bölgesinde radardan kaybolan, Eczacıbaşı Holding çalışanlarını taşıyan helikopterin arama çalışmaları devam ediyor. Helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4’ünün Türk olduğu öğrenilirken, Türklerin Eczacıbaşı Holding çalışanları olduğu doğrulanmıştı. İtalya ANSA ajansı ise acı haberi duyururken, 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını aktardı.

Son dakika haberi… İtalya’da Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasında helikopterin radardan kaybolmasının yankıları sürüyor. Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı’ndan havalanan Agusta Koala “AW119” tipi helikopter, kısa bir süre sonra radardan kaybolmuştu.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4’ünün Türk olduğu öğrenildi.

Kayıp helikopterde bulunan 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding çalışanı olduğu anlaşıldı. Helikopterde bulunan Türklerin isimleri de belli oldu: Eczacıbaşı Holding’e bağlı Altınova’daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak.

Yetkililer, Capannori Lucca Tassignano Havaalanı’ndan yerel saatle 09.30’da yola çıkan helikopterin Pievelago kenti yakınlarındaki Modena bölgesinde radardan kaybolduğunu bildirdi.

Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları’nda bulunan 30 km’lik bir alanda arama çalışmaları devam ederken, havadan arama çalışmalarını sürdüren Vigili del Fuocu itfaiyesi, bölgenin çok zorlu bir bölge olduğunu belirterek, helikopterin düşmesi sonrası üzerinin ağaçlarla örtülmüş olabileceğini bu nedenle arama çalışmalarının uzayabileceğini söyledi.

Aramanın bölgedeki küçük San Pellegrino kasabası ile Piandelagotti arasındaki Apenin sırtında olduğunu belirten yetkililer, “30 kilometrelik bir alanda arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İtalya’da kaybolan helikopterdeki 4 Türk vatandaşının aranmasına ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, “Büyükelçimiz ve Başkonsoloğumuz bölgede. Modena Valiliği açıklama yaptı. Helikopterin düştüğü bölge tespit edildi ancak yolculardan bilgi yok” dedi.

CANSIZ BEDENLERE ULAŞILDI

Öte yandan İtalya ANSA Ajansı, İtalya’da düşen helikopterde 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyuruldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.