Katar, FIFA 2022 Dünya Kupası™ öncesi beş büyük turizm merkezi daha açıyor

Sınırların açılmasından bir yıl sonra, Katar’da yeni mekanların açılış rüzgarı esiyor. Kasım ayında başlayacak olan FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ için nefesler tutulmuşken, Katar’da ülke çapında yepyeni ve sıra dışı turistik merkezler de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yeni resortlar, tema parkları ve plajlar, her kesimden seyahat tutkunlarının gözlerini kamaştırmaya hazır.

Kış güneşinin harikalar diyarı ve su sporları cenneti Katar’da yeni açılan yerlerin her biri, yarımadanın mekanlarını ve aktivitelerini çeşitlendirerek her kesimden ziyaretçiye uygun imkanlar sunuyor.

12 Temmuz 2021’de Katar sınırlarının yeniden ziyaretçilere açılmasından tam bir yıl sonra, Qatar Tourism, son yılların kapsamlı turizm geliştirme stratejisine güç katan yeni mekanları tanıtıyor. Katar, FIFA 2022 Dünya Kupası™ için beklenen bir milyondan fazla ziyaretçinin ülkeye gerçekleştireceği akından yararlanmak üzere ülkenin gizli hazinelerini ve kaçırılmayacak tatil potansiyelini tüm dünyaya sergilemeyi hedefliyor.

Katar Turizm’in (Qatar Tourism) Operasyon Direktörü Berthold Trenkel konuyla ilgili şunları söyledi; “Dünya Kupası için geri sayım devam ediyor ve maçlar start vermeden önce çok sayıda dünya standartlarında cazibe merkezi açılış yapacak. Turnuva heyecanı arasında, insanların Katar’ın son derece çağdaş yeni turizm merkezlerine hayran kalacağını ve ülkenin önde gelen bir tatil cenneti olarak cazibesini önemli ölçüde artıracağını umuyoruz. Deniz, kum ve güneş arayanlar için yepyeni plajlar, macera tutkunları için tema parkları ve su sporları otelleri, daha dinlendirici bir kaçamak hedefleyen ziyaretçiler için ise çok sayıda yeni tatil köyü, spa ve restoran mevcut.”

Yaklaşan beş büyük açılış

1.Winter Wonderland

Güneş gözlüklerinizi ve güneş kremlerinizi hazırlayın: Doha Winter Wonderland, yılın ilerleyen aylarında ada kumsallarında ziyaretçilere kapılarını açıyor. Londra’daki Hyde Park’ta gerçekleşen ünlü kardeş etkinlikte ziyaretçileri buz gibi soğuk hava beklerken, Doha Winter Wonderland’de hava 20°C’lerde seyrediyor ve sahilde keyif yapmaya imkan tanıyor.

Doha Winter Wonderland’de bulunan denize sıfır sayfiye evleri, restoranlar, 50 adet kaydırak, festival oyunları ve kafeler sayesinde festival ruhu Orta Doğu’ya geliyor.

Başkentin hemen kuzeyindeki Lusail Şehri’nin yakınında yer alan bu 200.000 metrekarelik cazibe merkezi, her yıl Hyde Park’ta gerçekleşen Winter Wonderland’i yöneten IMG (International Marketing Group) tarafından işletilecek.

2.Fuwairit Kite Beach (FKB)

FKB, Fuwairit’te yer alan son derece çağdaş bir kite beach resort. Fuwairit, Doha’nın kuzeyinde yer alan, uygun rüzgar koşullarına ve ideal deniz suyuna sahip, pamuk gibi kumlarıyla uçurtma sörfü için mükemmel ortamı sunan bir sahil kasabası.

Tesis, uçurtma sörfçüleri için biçilmiş kaftan; denizde ve sahilde ihtiyaç duyulabilecek her şey düşünülmüş. Resortta ayrıca yoga stüdyosu, tam teşekküllü spor salonu, restoranlar, havuz ve çok daha fazlası bulunacak.

3.The Outpost Al Barari

The Outpost, Katar’da türünün ilki: Doğa aktivitelerini sürdürülebilirlik ve lüks misafirperverlik ile harmanlayarak eşsiz iç denizin doğal ortamında harika bir resort ortaya koyuyor.

Yüksek kum tepeleri ve çölün vahşi doğasıyla çevrili bu resortta, özel havuzlu 21 lüks loca ziyaretçilerine şehir hayatının telaşından uzaklaşma fırsatı sunuyor. Tesis, “Doğada Doğ” spa uygulamaları ve harika mutfak tecrübesinin yanı sıra yıldız gözlemciliği, sıcak hava balonu ve yerel yaban hayatı hakkında fikir sunan çöl yürüyüşleri gibi imkanlara da sahip.

4.Qetaifan Island North

Katar’ın ilk “Eğlence Adası” unvanını taşıyan Qetaifan Island North’ta yüzen oteller, plaj kulüpleri ve 85 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kaydırağı olan “Icon Tower”ın da aralarında bulunduğu 36 kaydıraklı bir su parkı yer alıyor.

1.3 milyon metrekareye yayılan ada, FIFA 2022 Dünya Kupası Katar™ finalinin yapılacağı Lusail Stadyumu’na da yakın.

5.West Bay North Beach Project

West Bay North Beach, Doha’nın kalbinde 40.000 metrekarelik birinci sınıf bir plajı da bünyesinde barındıran, kapsamlı bir turizm merkezi. Halka açık ve özel plaj alanları, herkesin keyif alabileceği bir şehir plajı deneyimi sunuyor. Çok çeşitli yiyecek ve içecek seçenekleri ile üç farklı plaj tesiste hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yeni resortlar ve turistik mekanlar ile son birkaç yıldır Katar’da gerçekleşen açılış serisine yeni cazibe merkezleri eklenmiş oluyor. 3-2-1 Katar Olimpik ve Spor Müzesi, dünyanın en yenilikçi spor müzelerinden biri olarak 2022 yılının Mart ayında kapılarını açmıştı. Bölgenin en büyük tema parklarından biri olan Desert Falls Water & Adventure Park da 28 adet kaydırağı ile 2021 yılında faaliyete geçmişti. Quest Doha tema parkı ise geçtiğimiz yaz, dünyanın en uzun iç mekan rollercoasterını ziyaretçilerin beğenisine sunmuştu.

FIFA 2022 Dünya Kupası™’ndan sonra da Katar’da çok sayıda heyecan verici etkinlik düzenlenmeye devam edecek. Yeni Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı Katar’ın yanı sıra Katar Formula 1 Grand Prix’si de 2023 yılından itibaren en az on yıl süreyle Katar’da düzenlenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.