Kaspersky’nin patentini aldığı makine öğrenimi buluşlarının sayısı son üç yılda 19 kat arttı

Kaspersky, 2019 yılından beri makine öğrenimi (Machine Learning-ML) buluşları için 53 patent aldı ve 116 başvuru sundu. Söz konusu patentli buluşların çoğu kötü amaçlı yazılımı algılama, kritik altyapıların korunması, kimlik avı önleme teknolojileri, güvenlik bilgileri ve yönetim çözümleri (SIEM) gibi alanlarla ilgiliydi.

Geçtiğimiz on yılın başında ImageNet algoritmalarının geliştirilmesi ve Jeopardy bilgi yarışmasını kazanan Watson süper bilgisayarının büyük başarısı, Makine Öğrenimi (ML) teknolojileri hakkında büyük bir heyecan yarattı. Pandemi sonrasında makine öğrenmesini hızlandıracağını söyleyen şirketlerin oranının 52’den fazla olduğu göz önüne alındığında, günümüzde yapay zekanın bu dalı daha da öne çıkıyor.

Kaspersky, yeni makine öğrenimi teknikleri için ilk patent başvurusunu yaptığı 2017 yılından itibaren makine öğrenimini ana odak alanlarından biri haline getirdi. O zamandan beri Kaspersky araştırmacıları, bu teknolojinin uygulanabileceği çeşitli alanları keşfetmeye devam etti ve bu çabalar 56 patentin alınmasıyla sonuçlandı. (2018-3, 2019-4, 2020-20, 2021-22, 2022-7) Patentlerin büyük çoğunluğu (95) son üç yılda tescil edildi. Yakın zamanda verilen patentlerden 18’i Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi, yedisi Avrupa Patent Ofisi ve dördü Japon Patent Ofisi tarafından verildi.

En fazla kayıtlı buluş, kötü amaçlı yazılım algılama, kritik altyapı koruması, kimlik avı ve spam e-posta tanımlama yöntemleri de dahil olmak üzere siber güvenlikle ilgili alanlardaki makine öğrenimi uygulamalarını kapsıyor. Kaspersky’nin uzman ekibi, pazarlamadan insansız hava araçlarına karşı kullanılabilecek çözümlere kadar diğer alanlarda da uygulanabilir yeni teknolojiler önerdi.

Kaspersky Stratejik IP Geliştirme Başkanı Anton Tikhomirov şunları söyledi: “Kaspersky, ürün profilinin dışındaki teknolojilerin patentini alan birkaç şirketten biri. Son ML patentlerimize ilişkin istatistiklerin gösterdiği üzere araştırmacılarımızın ilgi alanı genellikle siber güvenliğin ötesine geçiyor. Bu, Kaspersky’yi çeşitli teknolojik alanlarda yeni bakış açıları sunmaya çalışan vizyoner bir şirket olarak bir kez daha farklı kılıyor.

Kaspersky şu an ABD, Rusya, AB, Çin ve Japonya dahil olmak üzere dünya genelinde 1.200’den fazla patente sahip.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.