Kartepe’de 123 Bin Fide Toprakla Buluştu

Tarımsal kalkınmaya destek olmaya devam eden Kartepe Belediyesi, Kartepelilere ücretsiz olarak 72 bin adet fide dağıttı.

Kartepe Belediyesi fide destekleri projesi kapsamında ilçe genelinde amatör veya profesyonel olarak tarımla ilgilenen Kartepelilere ücretsiz olarak domates, patlıcan, biber ve salatalıktan oluşan 72 bin fideyi 32 mahallede Kartepelilere dağıttı. Geçen sene salatalık, karpuz, kavun ve domatesten oluşan 51 bin adet fide dağıtımı yapan Kartepe Belediyesi bu yıl ile birlikte 123 bin fideyi toprakla buluşturdu.

FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

Dağıtım programına bizzat katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Hükümetimizin tarım vizyonu ve politikaları öncülüğünde, ata tohumu ve fide teşviklerimizle organik üretimi desteklemeye devam ediyoruz. İlçemizdeki tarımı desteklemek, çocuklarımıza fideyle tanışarak fideden mahsüle giden süreci öğretebilmek, hemşehrilerimizin verimli ve üretken bir süreç geçirmelerini sağlamak için toplamda 123 bin adet sebze fidemizi hemşehrilerimizle buluşturduk” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.