Kartepe Bölgesinde Üstyapı Çalışmaları Sürüyor

Kartepe ilçesinde altyapı çalışmaları ile kazı alanları çökme süreçleri tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında kazı alanlarının düzenli olarak kullanılması için asfalt yama ile rögar baca ve yağmursuyu ızgaraların yükseltilmesi çalışmaları yapılıyor.

İLÇE GENELİNDE YOĞUN ÇALIŞMALAR
Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte içme suyunda kayıp ve kaçakların azaltılması, ani yağışların etkilerine karşı yüzey sularının toplanılması ve uzaklaştırılması için yağmursuyu hatları ile dere ıslahlarının yapılması ve yeni yerleşim alanları için altyapı hatları yenileme ve yeni hat çalışmaları yürütülüyor. Altyapı da sıfır problem ilkesi çerçevesinde 2021 yılında Kartepe ilçesinde önemli yatırımlar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2022 yılı yatırım programı kapsamında ilçenin birçok bölgesinde yatırımlarını sürdürüyor.

SUADİYE VE BALABAN’DA ASFALT ÇALIŞMALARI
Suadiye Gücük içme suyu kaynağının beslendiği alanlarda altyapı yenileme çalışmalarını tamamlayan İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında altyapı çalışmaları yapılan alanların kazı alanlarının çökme sürecinin ardından üstyapı çalışmalarını yapıyor. Program çerçevesinde ilçeye bağlı Suadiye ve Balaban bölgesinde asfalt yama çalışmaları yapılıyor.

PROGRAM ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMA
Ekipler, Suadiye Mahallesi Topkapı Caddesi, Çepni Mahallesi Korcan Caddesi, Balaban Dr. Mehmet Sevinç ve Taşlıtarla ile ara sokaklarda kazı alanlarında asfalt yama çalışmaları yapıyor. Çalışmalar program çerçevesinde altyapı kazı alanları çökme sürecini tamamlanan bölgelerinde devam ediyor.

IZGARA VE BACA YÜKSELTİLMESİ
Öte yandan Kartepe ilçesine bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi Akmeşe Yolu Caddesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmaları da gerçekleştirildi. Tamamlanan asfalt yama serim çalışmalarının ardından rögar kapağı bacaları ile ızgara yükseltilmesi işleri yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.