Kartepe Belediyesi Kurban Bayramı’na Hazır

Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili hazırlıklarını önceden tamamladı. İlçe genelinde Kurban Bayramı süresince belediye ekipleri görevleri başında olacak ve Kartepelilerin rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.

Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler park ve oyun alanlarındaki temizlik, aydınlatma, bakım ve onarım işlerini yaparak bayrama hazır hale getirdi. 40 kişilik ekip ile 32 mahalle geneli, 165 park alanı, 212 cadde, 52 mezarlık alanında temizlik, bakım ve peyzaj düzenlemelerini tamamladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Arefe Günü de, tüm mezarlıklarda aile kabristanlarını ziyarete gelecek olan Kartepelilere 1200 kasa çiçek dağıtacak.

İLÇE GENELİNDE GENEL TEMİZLİK

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde tüm mahalle, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarını tamamladı. Belediye ekipleri özellikle moloz, ağaç dalları ve iri hacimli atıkları toplayarak sıfır atık ile Kurban Bayramına giriş yapılacak. Kurban Bayramı süresince moloz atılması yasaklanırken, yetkililer vatandaşlardan bu hususa dikkat edilmesi konusunda hatırlatmada bulundu.

55 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Kurban Bayramı süresince Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 11 ekip görev yapacak. 12 kepçe, 13 kamyon, 6 kamyonet, 55 personelle Kartepelilerin hizmetinde olacak.

ARİFE GÜNÜ AÇILAN PAZARLAR

Kurban Bayramı münasebetiyle Cumartesi günü açılan Köseköy Merkez Pazarı, Pazar günü açılan Ataşehir ve Maşukiye pazarları Cuma günü açılacak. Diğer pazarlar kendi günlerinde hizmet vermeye devam edecek.

KURBAN YAKALAMA TİMİ

Kartepe Belediyesi bünyesinde kaçan kurbanları yakalamak için ‘Kurban Yakalama Timi’ kuruldu. Tim içerisinde yer alan ekip üyeleri eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı. Bir veteriner ile 8 personelin yer aldığı 9 kişilik tim Kurban Bayramı süresince ücretsiz hizmet verecek. Kartepeliler her türlü istek, talep ve bildirimleri için 4443373 ile 0 262 316 68 00 nolu telefon numarasını arayabilirler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.