Karşıyaka’da gönüllü gençlerle sahil temizliği

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, üniversite öğrencisi 5 genç tarafından başlatılan “Tem-İz Bırak” kampanyası kapsamında düzenlenen kıyı temizliği çalışmasına katıldı.

Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri; Açelya Çelik, Burçin Kurtuldu, Hazel Candan, Mert Eren Kocaahmet ve Onur Bozkurt’un daha temiz bir çevre için başlattığı kıyı şeridi temizliğinin yeni rotası Karşıyaka oldu. Karşıyaka’ya yakışır bir sahil şeridi için Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda bir araya gelen gönüllü gençler ve vatandaşlar ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay temizlik çalışması gerçekleştirdi.

“ONLARA OLAN GÜVENİMİZ GÜÇLENİYOR”

Çalışma kapsamında vatandaşların sahil şeridinde vakit geçirirken çevreye bıraktıkları çöpler toplandı. İzmarit ve çiğdem kabuklarının yoğun olarak yere atıldığı tespit edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay çevreye olan duyarlılığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Doğada bıraktığımız izleri azalttık, yaşam alanımızın daha temiz ve sağlıklı olmasına katkı sunduk. Hayata geçirdikleri proje ile İzmir’in daha temiz bir kıyı şeridine kavuşması için çalışan, iklim değişikliği ve etkileriyle mücadele konusuna kafa yoran genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gösterdikleri bu sorumlu davranış, gençlere olan güvenimizi güçlendiriyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.