Karşıyaka’da 9 Eylül Törenlerle Kutlandı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dönümünde Karşıyaka’da iki ayrı tören gerçekleştirildi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından Karşıyaka Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenin ardından, Karşıyaka Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle Bombacı Ali Çavuş Heykeli önünde gerçekleştirilen törene geçildi. Ellerinde Türk Bayrakları ile törene katılan Karşıyakalılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha sonsuz minnet ve saygıyla andı.

İKİ GURUR BİR ARADA

Konuşmasında, iki gururu bir arada yaşadıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bugün 9 Eylül; partimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü ve İzmir’imizin kurtuluş günü. Ne güzel bir tesadüf, ne büyük bir onur. İki gururu bir arada yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısının ve bağımsızlığının teminatı olan bir partide siyaset yapıyoruz. Hep söylenir bilirsiniz; pek çok parti avukatların ofislerinde dilekçelerle kurulmuştur. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, halk kahramanlarının savaşlarıyla, Kuvayı Milliye hareketinin devamı olarak kurulmuştur. Onun için dünyada eşi benzeri olmayan bir partidir. Daha büyük nasıl bir onur olabilir bilmiyorum. Bu partinin çatısı altında emek harcadığınız için İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzu, kadın ve gençlik kollarımızı, mahalle temsilcilerimizi ve tüm üyelerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Partimizin doğum günü kutlu olsun diyorum. Nice yıllara büyük zaferlere birlikte erişelim” dedi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç da şunları kaydetti: “Türkiye’nin kurtuluşu, partimizin kuruluşunun günüdür bugün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukluğundan itibaren bir vatan hayali kurdu. O vatan hayali Türkiye Cumhuriyeti’ydi. Tüm hayatını cephelerde geçirdi. Bir vatan kurmak için kurmak için mücadele verdi ve bizlere Türkiye’yi hediye etti. Atatürk’ün bu emanetini sonuna kadar koruyacağımıza namusum üzerine söz veriyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün şehitlerimizi minnetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizim önceliğimiz vatan ve bayraktır. Önceliğimiz Atatürk’tür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken karşısında duran insanlar bugün de var. Bizler onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz, vatanımızı sonuna kadar koruyacağız. Laikliği, demokrasiyi, CHP’nin ideallerini sonuna kadar korumak için mücadele vereceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.