Kardeş Seseler Söyleşileri Cunda (Alibey) Adası Kültür Merkezi’nde Başlıyor

Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır kesintiye uğrayan, kültür, sanat, halk oyunları, söyleşiler, tiyatro gösterileri ve Küçükköy Teferiç Şenlikleri gibi kente renk katan etkinlikler ardı ardına sanatseverler ile buluşmaya başladı.

Hafta içinde iki yıl aradan sonra Hıdırellez şenlikleri Çamlık Kır Bahçesi’nde açıkhava etkinliği olarak kutlandı. Bu tür Açıkhava etkinliklerine hasret kalan vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Lozan Mübadilleri Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen etkinliğin ikinci gününde Çamlık Kır Bahçesi’nde gerçekleştirilen şenliğe katılan yüzlerce vatandaş coşkuyu paylaştı. Grup Kardaşlar’ın şarkılarına eşlik eden Ayvalıklılar, pandemi nedeniyle iki yıldır ertelenen etkinliğin tadını çıkardı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, pandemi nedeniyle yapılamayan hıdırellez coşkusunu gelecek yıllarda da yaşama geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Ayvalık Cunda (Alibey) Adası Kültür Merkezi sezonun ilk etkinliğine ev sahipliği yapacak. Ayvalık Belediyesi ile Ege Barış ve İletişim Derneği’nin ortaklığında, “Kardeş Sesler Söyleşileri” etkinliği Cunda (Alibey) Adası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

13 Mayıs günü saat 17.00’de başlayacak olan söyleşiye; Gazeteci, Yazar, Barış İçin Kadın Girişimi (Winpeace) Kurucu Üyesi Zeynep Oral ile Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Barış, İnsan Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Aktivisti, Barış İçin, Kadın Girişimi (Winpeace) Kurucu Üyesi Fotini Sianou konuşmacı olarak katılacak.

“Çarpıcı Bir Deneyim: Barış İçin Kadın Girişimi” başlıklı söyleşinin ardından Ayvalık Rebetiko Topluluğu; Yunan ve Türk ezgilerinden örneklerin sunulacağı bir konser gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.