Kardeş şehir Troisdorf’tan Menderes’e jest!

İzmir’in Menderes ilçesinin adı, kardeş şehri Troisdorf Belediyesi tarafından Köln Caddesi’nde bir meydana verilecek.

Başkan Kayalar, “Menderes’imizin adını ulusal ve uluslar arası alanda duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Almanya’da meydanın yeni adı: “Menderes”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Menderes’in adını ulusal ve uluslar arası platformda duyurmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi’yle 2021 yılının Ekim ayında kardeş şehir olan Almanya’nın Troisdorf Belediyesi’nin Belediye Başkanı Alexander Biber ile ortak çalışmalarına devam ediyor.

Kardeş şehir projesi kapsamında iki ilçe arasında dostluk ilişkilerinin en iyi şekilde devam ettiğini belirten Başkan Kayalar, “Önemli olan sosyal ve kültürel projeleri iki ülke arasında birlik, beraberlik ve uyum içerisinde hayata geçirmek” diye konuştu.

“Amacımız bu dostane ortamın uzun yıllar devam etmesi”

Başkan Kayalar, Menderes’in adının Almanya’da bir meydana verileceğini belirterek şunları kaydetti:

“Almanya’daki kardeş şehrimiz Troisdorf’da Belediye Başkanımız Alexander Biber, Menderesimizin adını Almanya’da duyurmak adına şehir ortaklıklarının yazılı olduğu ve kardeş şehirlerin yönlerini gösteren tabelalara ilçemizin adını da ekledi. Kardeş şehrimizin Belediye Başkanı 28 Mayıs’ta Köln Caddesindeki meydana da Menderes Meydanı adının verileceğinin müjdesini verdi. Başkanımıza bu ince davranışından dolayı teşekkür ederim.”

Troisdorf adının Menderes’te bir cadde veya meydana verileceğini de ifade eden Başkan Kayalar sözlerini şöyle noktaladı:

“Güzel ilçemiz Menderes’in isminin Almanya’da bir sokak veya meydana verilecek olması çok mutlu edici. Biz de Menderes Belediyesi olarak bir cadde veya meydana Troisdorf’un adını vereceğiz. Amacımız bu dostane ortamın uzun yıllar devam etmesi.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.