Karaman Belediyesi Bayrama Hazır

Karaman Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzur içinde geçirmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Karaman Belediyesi’nin bayramlaşma programı ise bayramın ikinci günü olan 3 Mayıs Salı günü saat 13.00’de belediye binasında yapılacak.

Karaman Belediyesi, Ramazan Bayramı nedeniyle hizmetlerinin aksamaması için tüm birimleriyle bayram süresi boyunca hizmet verecek. Ramazan ayında fırın ve gıda satışı yapılan işyerlerini sürekli denetleyen Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması için gerçekleştirdiği denetimleri bayram öncesi en üst seviyeye çıkardı. Mezarlıklar Müdürlüğü, şehir mezarlıklarında bakım ve onarım çalışmalarını tamamlarken, Temizlik ekipleri de rutin hizmetlerine bayram boyunca devam edecek.

Bayramlaşma Programı Bayramın İkinci Günü

Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma, bayramın ikinci günü olan 3 Mayıs Salı günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek. Belediye binasında yapılacak olan bayramlaşma programına tüm Karaman halkı davet edildi.

Mezarlıklarda Hazırlıklar Tamamlandı

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, şehir mezarlığı ile Kazalpa mezarlığında gerekli bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak mezar aralarındaki yabancı otları temizledi. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlık içerisinde Kur’an-ı Kerim okutulacak. Arife günü ayrıca şehir mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

İtfaiye, Zabıta ve Çağrı Merkezi 24 Saat Hizmet Verecek

Karaman Belediyesi İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayramda 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlarımız, belediyemizle ilgili sorun ve ihtiyaçları için 153 Alo Zabıta ve 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.

Ramazan Bayramı’nda açık kalacak olan nöbetçi fırınlar ise: Bayramın 1. Günü; Hayri Can Ekmek, Tekin Ekmek, Hasattan Ekmek, Aykan Ekmek, Lezzet Ekmek ve Birlik Ekmek, 2. Günü; Özergin Ekmek, Has Ekmek, Hayri Can Ekmek, Şafak Ekmek, Tekin Ekmek, Taş Değirmen, Altın Ekmek, Aykan Ekmek ve Birlik Ekmek, 3. Günü de; Özergin Ekmek, Has Ekmek, Özen Ekmek, Halkım Ekmek, Hayri Can Ekmek, Şafak Ekmek, Tekin Ekmek, Taş Değirmen, Altın Ekmek, Aykan Ekmek ve Birlik Ekmek olarak belirlendi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.