Karakılçık Kemalpaşa’da Hayat Buluyor

Binlerce yıllık karakılçık buğdayı Kemalpaşa’nın bereketli topraklarında hayat buluyor

İlçede, ‘Tarıma Yatırım Yarına Yatırım’ anlayışından hareketle 2020 yılında 24 dönümlük arazide başlatılan ata tohumu karakılçık buğdayı yaygınlaştırma projesi, üreticilerin talepleriyle genişletilerek bu yıl ilçe genelinde yaklaşık 200 dönümlük ekili arazi kapasitesine ulaştı. Yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenen karakılçık buğdayının, Kemalpaşa Belediyesi’nin Ulucak Mahallesi’nde bulunan tarlasında gerçekleştirilen hasada Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Gönülbağı ve Kırsal Hizmetler Müdürü Olcay Savur katıldı.

‘’EKİLİ ALANI ON KAT ARTTIRDIK’’

Başkan Rıdvan Karakayalı, atalık tohumların önemine değindiği konuşmasında ,‘’Bereketli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için yaptığımız çalışmalar kapsamında dayanıklı ve besleyici olan atalık tohumlarımızı çiftçilerimiz ile birlikte çoğaltıyor ve ekimini yaptığımız tohumların hasadını gerçekleştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan proje ile bir tarım ilçesi olan Kemalpaşa’da çiftçimize önemli ölçüde destek sağladığımızı düşünüyorum. Tarım politikamızın başında, çiftçilerimizin ekonomilerine katkı koyabilmesini sağlamak ve iklime, toprağa, coğrafyaya asırlardır uyum sağlayan dayanıklı ve besleyici tarım ürünlerini gelecek nesillere aktarmak yer alıyor. Bu kapsamda geçen yıllarda elde ettiğimiz mahsulü vatandaşlarımıza dağıttık. Bu sene kapasiteyi yaklaşık on kat arttırarak aynı dağıtımı gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.