Karadeniz’den Sanatçı Çocuklar Yetişiyor

Nuhoğlu Vakfı tarafından yörenin yetenekli çocuklarını resim ve müzik alanlarında geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Çocuk Şenliği” etkinliği bu sene 29 Ağustos 2022 tarihinde Hayrat’ta gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin yıl boyunca öğrendikleri şarkılardan oluşan bir konser ve yaptıkları resimlerin yer aldığı bir sergi katılımcılarla buluşacak.

Nuhoğlu Vakfı, çocukları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmek, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamak ve fırsat eşitliğini yakalamalarını sağlamak amacıyla kurduğu Hayrat Çocuk Sanat Merkezi ile 2018’den bu yana Trabzon’un köylerinde yaşayan çocuklara resim ve müzik alanlarında ücretsiz eğitim veriyor.

Sanat merkezinde eğitim gören çocuklar her sene geleneksel olarak düzenlenen çocuk şenliği etkinliğinde yıl boyunca öğrendikleri şarkılardan oluşan konser ve yaptıkları resimlerin yer aldığı bir sergiyle katılımcılarla buluşuyor. Minik sanatçılar bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek çocuk şenliğinde, eserlerini sergileyecekleri resim ve müzik etkinliklerinin yanı sıra sanatçı Onur Atmaca’nın vereceği konserde hep birlikte şarkılar söyleyecek ve ünlü oyuncu Tamer Levent ile “Sanata Evet” söyleşisi için bir araya gelecekler. Ekinlik, 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 13.00’da tüm yöre halkının katılımıyla Hayrat ilçe meydanında gerçekleşecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.