‘Kara para aklama’ operasyonuyla gündeme gelen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran’dan açıklama

‘Kara para aklama’ operasyonuyla gündeme gelen SBK Holding patronu Korkmaz, Türkiye’den kaçmadığını, 13 gündür Lüksemburg’da olduğunu söyledi ve ekledi: Pazartesi günü İstanbul’da olacağım.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 132 milyon dolarlık kara para akladığı tespit edilen SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete operasyon düzenlendi. 4 ilde düzenlenen operasyonda aranan 19 şüpheliden 10’unu yakaladı. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da arasında bulunduğu 8 kişinin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

Nerede olduğu merak konusu olan iş insanı Korkmaz, gazeteci Cüneyt Özdemir’in programına konuk oldu. Özdemir’in “Türkiye’de aranıyorsunuz haberiniz var mı?” sorusuna, Korkmaz “Evet, medyadan gelişmeleri takip ediyorum. Pazartesi günü İstanbul’da olacağım” yanıtını verdi.

‘YURTDIŞI YASAĞIM YOK Kİ KAÇAYIM’

Korkmaz, Özdemir’in “Kaçtınız mı?” sorusuna ise “Kaçmam için benim aranmam veya yurtdışı çıkış yasağımın olması lazımdı. Benim hala yurtdışı çıkış yasağım yok. Ben 13 gündür buradayım. Hakkımda herhangi bir yurtdışı çıkış yasağı yok ki kaçayım” dedi.

Korkmaz “Lüksemburg’a neden gittiniz?” sorusunu ise “Benim burada üç tane şirketim var. Burada inşaatlarım var. İlk kez gelmiyorum buraya. Benim uçuş kayıtlarıma bakarlarsa ayda üç kez geliyorum” diyerek cevapladı.

‘BU SORUŞTURMADAN BİR ŞEY ÇIKMAYACAK’

Evinin şöminesinde telefon yaktığına dair iddiaları kesin bir dille yalanlayan Korkmaz, evinde ve iş yerinde yapılan aramaların bir yere varamayacağını söyledi. Korkmaz “Ben suç işlemiş olsam ülkeme geri dönmenin hesaplarını yapmam. Geri dönme gibi bir niyetim olmasa burada canlı yayına çıkıp bir açıklama yapmazdım” dedi.

KORKMAZ HAKKINDAKİ İDDİALAR

Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston kardeşlerin ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye’ye gönderildiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında Sezgin Baran Korkmaz’ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia edilmişti.
Kingston kardeşlerin, Türkiye’ye gönderdiği paranın işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Korkmaz ve Türkiye irtibatlarıyla ilgili iletişim bilgilerini Amerikalı savcılarla paylaştığı ve sonrasında, ABD’de Utah Federal Savcılığının mahkemeye başvurarak iş insanı Korkmaz’ın Türkiye’deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep ettiği belirtilmişti.

Ayrıca, Korkmaz ile Kingston kardeşleri tanıştıran ve iş birliği yapan Lev Dermen’in de Korkmaz’ın Türkiye’deki finansörü olduğu öne sürülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.