Kar kalınlığı 1 metreyi bulacak! Valilikten İstanbul için uyarı!

İstanbul Valiliği, 1987 yılı kışı gibi bir yağış beklendiğini belirterek, kar yağışının 1 metreyi bulacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile uzmanların arkasından İstanbul Valiliği de kar uyarısında bulundu. Pazartesi günü bölge genelinde soğuk havanın etkisini artıracağı ve kar yağışlarının aralıklarla devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

HAVA SICAKLIKLARI HİSSEDİLİR DERECE AZALACAK

Hava durumu raporuna göre, hâlen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üstünde izleyen hava sıcaklıklarının Cuma günü Trakya’dan başlayıp azalacağı açıklandı. Balkanlar üzerinden Cuma günü gelecek yağışlı sistemin etkisiyle beraber sıcaklıkların hafta sonunda bölge genelinde hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına ve Cumartesi günü itibarıyla 4 ila 6 derece altına ineceği aktarıldı.

KAR YAĞIŞI PAZARTESİ GÜNÜ ETKİSİNİ ARTIRACAK

Pazar günü Karadeniz üstünden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın da etkisiyle Marmara genelinde (Trakya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya) kar yağışının etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü bölge genelinde soğuk havanın etkisini artırması ve kar yağışlarının aralıklarla devam edeceği açıklandı.

Salı ve Çarşamba günleri de Kocaeli, İstanbul, Yalova ve Sakarya çevrelerinde kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

1987’DEKİ GİBİ KAR KALINLIĞI 1 METREYİ BULABİLİR

Türkiye’yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004 yıllarındaki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987’nin mart ayında İstanbul’da kar yağışı etkili olmuş ve bazı bölgelerde kar kalınlıkları 1 metreyi geçmişti.

Özellikle hafta sonu itibarıyla ağırlıkla kar beklentisinin olduğunu söyleyen Newcastle Üniversitesi araştırmacısı ve atmosferbilimci Dr. Abdullah Kahraman, ‘’Beklenen kar yağışının 1987’de, 2002’de ve 2004’te görülen yoğun kar yağışlarına benzer olma durumu söz konusu. Modellere göre Marmara Denizi’nin güney ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege çevrelerinde günlerce sürecek, hayli fazla kar yağışı bekleniyor” açıklamasında bulunmuştu.

METEOROLOJİ UZMANI HARİTA PAYLAŞTI

Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar, harita paylaştı ve pazar günü turuncu ve kırmızı renkli alanların son yılların en iyi kar yağışını alacağını açıkladı.

blank

İşte Uçar’ın paylaşımı;

Süre yaklaştıkça ekstrem kar tahmin indeksinde değerler yükselecektir demiştim aynı şartlar için EFI değerleri İstanbul ve çevresi için 0,9’a kadar yükseldi. Pazar günü turuncu ve kırmızı renkli alanlar son yılların en iyi kar yağışını alacak yerlerdir. Neredeyse Marmara’nın tamamı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.