Kanseri yenen gençler “Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında bir araya geldi

Kanseri yenen gençler ve gönüllüler, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında ANKAmall’da düzenlenen LÖSEV etkinliğinde bir araya geldi.

ECE Türkiye tarafından yönetilen ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun bilinçlenmesinde önemli rol oynayan ANKAmall, löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığının ve etkin bir mücadele ile yenilebildiğinin anlatıldığı 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında LÖSEV’in kanseri yenen gençlerini ve gönüllülerini ağırladı.

ANKAmall ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hastalıkla mücadele ederek iyileşmiş gençler, gönüllülere zorlu tedavi sürecini ve hastalığı nasıl yendiklerini anlattılar. LÖSEV’in tedavi süreci ve sonrasında verdiği destekten bahseden gençler, gönüllülerin merak ettiği soruları da cevapladılar.

blank

Dört yaşında lösemiye yakalanan tedavisini LÖSEV LÖSANTE Hastanesi’nde tamamlayan gençlerden Cihat Emin Soylu, söyleşisinde tedavi sürecine değindi. Konuşmasında “Kanserle savaşan çocuklar zor bir süreçten geçiyor. Sağlık çalışanlarının bu süreçte güler yüzlü olmaları çok önemli. LÖSANTE’de biz tedavi olduğumuzu hissetmedik. Herkes bize karşı çok iyi davranıyordu. Bu dönemde hepimiz aile olduk.” dedi. Öte yandan LÖSEV ile başka bir hastanede tedavi olurken tanışan Merve Erdoğan ise o günleri şöyle anlattı: ” Umutsuz bir dönemde LÖSEV ile tanıştım. Hastalığım nüksetti sonrasında ilik nakli oldum. Şu an tedavisi bitirdim. Bu süreçte LÖSEV yanımdaydı. Hastalık sürecinde olan çocukları yük olarak görmeyin” dedi.

İyi dilekler maskelere yazıldı

Gönüllü korosunun da sahne aldığı etkinliğe ilgi ve katılım yoğun oldu. Etkinlik sonunda lösemili çocuklar için iyi dileklerini maskelere yazan gönüllüler, sosyal medyada maskeli fotoğraflarını paylaşarak destek verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.