Kalyon PV ve MEB’den Enerji İçin İş Birliği

Yenilebilir enerjide yatırım ve üretim olarak önemli başarılara imza atan Kalyon Enerji, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’yla, sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sağlayacak önemli bir iş birliğine imza attı. Kalyon Enerji’nin, kalkınma ve eğitim vizyonu çerçevesinde, güneş enerjisi sistemlerindeki mesleki eğitim ve istihdam süreçlerini hayata geçireceği “İş’te Mesleğim Eğitim” iş birliğinin imza töreni T.C. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Kalyon PV’de yapıldı.

Topluma, çevreye ve gelecek kuşaklara daha iyi yarınlar inşa etmek hedefiyle çalışan, sürdürülebilirlik ve temiz enerjiyi büyüme stratejisinin odağına alan Kalyon Enerji, bünyesinde yer alan güneş enerjisi teknolojileri fabrikası Kalyon PV ile beraber, ülkenin istihdam potansiyelini artırmak, eğitim ve vizyon sahibi insan kaynağını yarının teknolojileriyle buluşturmak için, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İş’te Mesleğim Eğitim adıyla yeni bir protokole imza attı.

Daha fazla gence istihdam sağlanacak

Türkiye’de ilk kez uygulanan, Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin dört aşamasının tek çatı altında toplandığı tesisiyle dünyada ilk ve tek olan Kalyon PV, sektörün ihtiyacı olan nitelikli ve kalifiye insan kaynağı için, MEB ile birlikte hazırladıkları eğitim programıyla mesleğe yeni başlayan ya da aday çalışanlara enerji sektörü odaklı atölye uygulama dersleri verecek. Genç çalışanlar ayrıca işletmelerdeki mesleki eğitimlerini Kalyon PV bünyesinde ve Solar Akademi’de alabilecek.

İş birliği kapsamı ayrıca, belirlenen okulların atölye/laboratuvarlarının gerekli ekipmanlarla donatılması ve eğitimlere ilişkin malzeme desteğinin sağlanmasını ve MEB’in düzenlediği ustalık sınavından başarılı olanların belgelendirilmesini de içeriyor. Hem çalışanlarına hem de yeni istihdam edilecek personeller için uygulanacak bu program; katılımcılarına, işletmelerdeki mesleki eğitimlerini yerinde görerek kendilerini geliştirme fırsatı verirken, alacakları ustalık sertifikalarıyla mesleki yeterliliklerini de belgeleyecek.

Kalyon PV ile kurulan mesleki eğitim merkezinden mezun olan tüm gençlere istihdam garantisi

Tüm organize sanayi bölgelerinde 255 mesleki eğitim merkezinin kurulduğunu söyleyen T.C. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları kaydetti: “Mesleki eğitim merkezini kurmak için illa bir bina yapılmasına gerek yok. Çünkü haftada bir gün eğitim verildiği için mesela burada. Bugün imzalayacağımız protokol kapsamında bu kadar büyük bir tesiste öğrenci bir günlük eğitimi burada alabilir. Farklı bir meslek eğitim merkezine gitmesine gerek yok. Şimdi yerinde görünce, bu açılımı çok rahat bir şekilde kazandırabiliriz. Buradaki mesleki eğitim merkezinin açılımının en önemli ayağı, istihdam garantili mesleki eğitim merkezi uygulamasını ilk kez yürürlüğe sokmamız. Türkiye’de mesleki eğitim merkezlerindeki istihdam oranı çok yüksek. Yüzde 88’lerde. Kalyon ailesi, Kalyon PV’yle birlikte buraya kayıt yaptıran ve dört yılın sonunda başarılı olan tüm gençlerimize istihdam garantisi veriyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

“Gençlerimizin kendilerini gerçekleştirme ve geliştirmesi adına fırsatlar sunacağız”

MEB ile imzaladıkları iş birliği protokolü için heyecanlı olduklarını aktaran Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu ise Kalyon Enerji olarak Türkiye’nin istihdam potansiyelini artırmak, eğitim ve vizyon sahibi insan kıymetimizi yarının teknolojileriyle buluşturmak amaçlarının başında geldiğini dile getirdi. Kalyoncu, “Bu doğrultuda ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve eğitim vizyonu çerçevesinde; güneş enerjisi sistemlerinde, mesleki eğitim ve istihdam süreçlerini hayata geçirmek amacıyla MEB ile güçlerimizi birleştiriyor; İş’te Mesleğim Eğitim adlı yeni bir iş birliği protokolüne imza atıyoruz. Gerek mevcut gerek yeni istihdam edilecek çalışanlarımız için uygulanacak olan bu program, katılımcılarına mesleki eğitimlerini yerinde görüp, uygulayarak kendilerini gerçekleştirme ve geliştirme fırsatı verirken; alacakları ustalık sertifikalarıyla yeterliliklerini belgeleme imkânı da tanıyacak.“Enerjimiz Millî, Geleceğimiz Güçlü” yaklaşımımızla, gençlerimize daha fazla istihdam imkânı sağlarken, Türkiye’mizin sürdürülebilir kalkınmasına daha fazla katkı sağlayarak enerjimizi gençleştireceğiz” şeklinde konuştu. Kalyoncu son olarak, MEB ile yaptıkları bu iş birliğinin Türkiye için hayırlı olmasını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.