Kadir İnanır’a onur ödülü

21. Kez gerçekleştirilecek olan, Türkiye Almanya Film Festivali’nde Onur Ödülü bu sene Türk Sineması’nın en önemli jönlerinden biri olan efsane oyuncu Kadir İnanır’a verilecek. Almanya’nın en önde gelen festivallerinden biri olan ve 4 – 13 Mart tarihleri arasında Nürnberg’te düzenlenecek festivalde Onur Konuğu olan İnanır, Türk Sineması’nın gelişmesine katkısı ve yaşam boyu başarısıyla ödüllerine bir yenisini daha ekleyecek.

Sanatçı, 4 Mart’ta Tafelhalle Nürnberg’te gerçekleşecek olan açılış galasında Onur Ödülü’nü alacak, 5 Mart’ta ise sanatçının en önemli filmlerinden biri olan “Karılar Koğuşu” nun gösteriminin ardından, İnanır izleyicilerle söyleşi yapacak.
Festival kapsamında sinemacılar, sanatçılar ve seyirciler arasındaki kültürel diyaloğu arttıran uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmler gösterilecek. Festival programı şubat ayında açıklanacak.

Festival’de Kadir İnanır Etkinlikleri:

04.03.2016, 19:00 Açılış Galası ve Kadir İnanır’a Onur Ödülü’nün takdimi
05.03.2016, 18:00 Film: Karılar Koğuşu (Yönetmen: Halit Refiğ, TR, 1990)
20:30 Kadir İnanır ile Söyleşi

21. Türkiye Almanya Film Festivali

1992 yılında Türkiye Sinema Günleri adı altında başlayan Türkiye Almanya Film Festivali bu yıl 18. yaşını kutluyor. Etkinlik, iki ülke sinemasını konu alan filmlerin, uluslararası seçici kurullar ve yarışma bölümleri eşliğinde gösterildiği tek film festivali olma özelliğine sahip. Festival, Türkiye sinema sanatının ülke dışında tanıtıldığı en büyük platform, Almanya’da ise, kültürlerarası diyaloğu sinema sanatı bağlamında sürekli kılan tek film festivali. Bu bağlamda Türkiye Almanya Film Festivali sadece Almanya’daki çok kültürlü diyaloğa hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iki ülke arasındaki kültürel ve sanatsal diyaloğu da yıllardan beri teşvik ediyor. Türkiye Almanya Film Festivali Almanya’nın önde gelen festivallerden sayılırken konulu festivaller arasında en önemlisi olarak sayılmaktadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.