Kadir Çöpdemir: Radyonun en çok kazananı oldum

Oyuncu kadir Çöpdemir, katıldığı bir YouTube kanalında asıl mesleğinin radyoculuk olduğunu belirterek radyoculuğa nasıl başladığını anlattı. Çöpdemir, “30 yıl boyunca radyonun en çok kazananı oldum” dedi.

Oyuncu Kadir Çöpdemir, Asena Kılıç’ın Youtube kanalında açıklamalarda bulundu. Çocukken avukat olmak istediğini dile getiren Çöpdemir, “Bende dil kürek gibiydi. Kafada sağlam. TRT’de Avukat Petrocelli diye bir dizi vardı. Hayranlıkla izlerdim. Çok zekiydi, acayip savunmalar yapardı, edebiyata müthiş hakimdi. Ona çok özenirdim.” dedi.

“‘GÖKLERDEN BANA GELEN BİR MESAJ’ DEDİM”
Üniversite sınavında hukuk yazdığını ancak İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu kazandığını belirten Çöpdemir, ailesinin isteği üzerine üniversiteye gittiğini söyledi. İkinci sınıfta okuldan atılan Çöpdemir, hukuk kazanmak için tekrar sınava girdiğini ancak yine aynı bölümü kazandığını söyledi. Çöpdemir, “O zaman dedim, kader. Göklerden bana gelen bir mesaj. Her halde tanrı bana diyor ki; ‘yavrum sen burada yürü. Biz seni baroya sokmayacağız, medyaya sokacağız.’ Ben mesajı böyle aldım. İyi ki de öyle almışım” ifadelerini kullandı.

“MESLEĞE GÜNAYDIN GAZETESİNDE BAŞLADIM”
Mesleğe muhabir olarak Günaydın Gazetesi’nde başladığını dile getiren Çöpdemir, daha sonra Güneş Gazetesi’nin gençlik ekinin editörlüğünü yaptığını söyledi. Sonra müzik ve magazin alanında yayın yapan bir dergiye geçtiğini belirten Çöpdemir, radyoda çalışmaya nasıl başladığını ise şu şekilde anlattı:

“Cem Uzan o dönem özel televizyon ve radyo kurmak istiyordu. Benim tanıdığım yönetmenlerden birine ‘Sen radyo ekibi kur’ demiş. O da, “Senin çenen çok sağlam Kadirim sen radyoda çok iyi olursun, patron böyle bir şey yapıyor” dedi. İşimden memnundum ama gidip konuştum. Ben radyoya filan inanmadığım için öyle bir fiyat çektim ki; adamlar duyunca ‘biz sizle çalışamayız’ dediler. O günkü muhabirlik hayatımda 3 lira kazanıyorsam adama 13 lira dedim.

“30 YIL BOYUNCA RADYONUN EN ÇOK KAZANAN ADAMI OLDUM”
3 gün sonra aradılar, “Biz sizinle çalışmak istiyoruz, istediğiniz parayı veriyoruz” dediler. Onun için Kadir Çöpdemir 30 yıl boyunca ilk gününden son gününe kadar radyonun en çok kazanan adamı oldu.

ÇÖPDEMİR DE ‘GEMİCİK’ ALMIŞ
Çöpdemir, 2007 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a çocuklarının aldığı gemi üzerinden bir soru sormuştu. Erdoğan ile Çöpdemir arasında ‘gemicik’ polemiği yaşanmıştı. Erdoğan kredi ile gemi alınabileceğini söylemiş, geminin çalışarak bu kredi taksitini ödeyebileceğini dile getirmişti. Çöpdemir de, “Biz de yapalım Başbakanım…” demişti. Meslek Sırrı programında Çöpdemir’in de bir yatı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.