Kadınlar polis engeline takılınca gösteri seyircisiz yapıldı

Taksim ve İstiklal Caddesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürümek isteyen kadınlara izin verilmedi. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Sinema Müzesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan “Mart Atlası” etkinliği de seyircisiz oynamak zorunda kaldı.

YouTube video

Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, İstiklal Caddesi’nde polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Kurulan bariyerlerin kaldırılmasını isteyen kadınlarla polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İstiklal Caddesi’ndeki Sinema Müzesi’nde gerçekleştirilen “Mart Atlası” gösterisine de kimse katılamadı. Kadınlar İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’ndaki barikatları aşamayınca orkestra yalnızca basın mensuplarına gösteri yapabildi.

“BİZ İPTAL ETMİYORUZ, GELEBİLİRSENİZ BUYRUN!”

Cumhuriyet’ten Yazgülü Aldoğan’ın haberine göre, söz konusu gösteride müzik dinletisi ve sinema gösteriminin yanı sıra söyleşiler de gerçekleşti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Handan İnci, sinema sanatçısı Selen Uçer ve Semra Dündar’ın konuşmacı olduğu etkinlik öncesinde, Sinema Müzesi Müdürü Ceyhun Tuzcu, gösterinin iptal olmadığını “Biz iptal etmiyoruz, sanatçılarımız geldi, kayıt alacağız, sonra gösteririz. Gelebilirseniz buyurun, ama caddede kimse yok!” diyerek belirtti.

Böylece gösteri çok az sayıda kişiye yapılabildi. Katılanların çoğu ise gazetecilerdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.