Kadınlar hangi meslekte nasıl yaşlanıyor

Cilt yaşlanması genetik mirasımızla olduğu kadar mesleğimizle de ilgili!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınların iş hayatlarının yaşlanma üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yüzünüzdeki kırışıklıkların veya ellerinizdeki yıpranmanın suçlusu mesleğiniz olabilir! Cilt yaşlanmasının çalışma şartları ile yakından ilgili olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, özellikle stresli bir kariyerin yaşlanma üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.

Göz altındaki torbalar ve koyu halkalar, yüz bölgesinde meydana gelen kırışıklıklar, yorgun gözler ve düşük bir cilt kalitesi… Tüm bunların genetik veya kalıtsal nedenlerle olduğu kadar yaşam tarzımız ve mesleğimizle de ilgili olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Plazada çalışanlarını bekleyen riskler

Stresin, en önemli yaşlanma nedenlerinden biri olduğunu belirten Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, plazalarda çalışan, eposta ve whattsapp mesajlarından başını kaldıramayan ve stres yüklü bir işe sahip olan çalışanların erken yaşlanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Stresli olduğumuzda vücudumuzda kasılmalar meydana gelir. Bu kasılmalar tekrarlandıkça cilt üzerinde olumsuz etkiler oluşturur. Stres ve sağlıksız yaşam tarzı göz altı torbalarının ve göz altı morluklarının oluşmasında da etkilidir” diyor. PRP enjeksiyonunun göz çevresi aydınlatmada başarılı bir yöntem olduğunu belirten Mamak, plaza çalışanlarına mutlaka düzenli cilt bakımı yaptırmalarını öneriyor.

Çalışırken güneşe maruz kalmak cildi olumsuz etkiliyor

Jeolog, arkeolog, tur rehberi, DJ, spor eğitmeni… Bu mesleklerin ortak noktası zaman zaman güneşin altında çalışıyor olmayı gerektirmeleri. Açık havada çalışmak kulağa hoş gelse de, uzun süre güneş altında kalmak ciltte kırışıklıklara ve elastikiyet kaybına neden olabiliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte ufak dokunuşlarla ve ameliyatsız olarak gerçekleştirilen cilt gençleştirme uygulamalarının sayısının arttığını belirten Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmak için yağ enjeksiyonu, kök hücre tedavisi, dolgu uygulalamaları, botox mezoterapi ve PRP uygulamaları kullanılabildiğini söylüyor.

Mimik kırışıklıklarına dikkat!

“Sürekli aynı yerden katlanan deride bir süre sonra izler ve derin kırışıklıklar meydana gelebilir. Kişiye özel uygulama yapılarak mimik hareketlerine bağlı oluşan kırışıklıkları yok etmek mümkündür” açıklamasında bulunan Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, özellikle avukat, oyuncu, öğretmen gibi sözlü iletişimi ve mimikleri sık kullanan meslek gruplarını mimik kırışıklıklarına karşı uyarıyor.

Su ile temas ellerdeki yaşlanma riskini artırıyor

Temizlik sektöründe çalışan kadınların ellerinin çok fazla su ve kimyasal bileşenle temas sonucunda erken yaşlanma riski ile karşı karşıya olduğunu belirten Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, kırışıklıkları artan, dolgunluğunu kaybeden, deforme olan ve lekelenen elleri estetik operasyonlarla gençleştirebildiklerini söylüyor. Gençlik aşısı ve nükleotid enjeksiyonun ellerdeki yaşlanma izleri ve lekeler konusundaki en etkili yöntemlerden olduğunu söyleyen Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, lazer ile cilt soyma ve kimyasal peeling uygulamalarıyla da başarılı sonuçlar alınabildiğini belirtiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.