Kadın Oyunları Festivali başlıyor! Katledilen kadınlar da olacak!

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğinde, Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla düzenlenecek olan Kadın Oyunları Festivali’nin ilki martta başlayacak. Pandemi kuralları gereği boş bırakılacak koltuklara katledilen kadınların fotoğrafları asılacak.

Kadın Oyunları Festivali, 4-11 Mart tarihleri arasında Ankara’da AST Bilkent Sahne’de ve 17-27 Mart tarihleri arasında ise Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde düzenlenecek.

“Her türlü olumsuzluğa rağmen bu dönemde kara bulutları dağıtıp hem sanata hem kadın mücadelesine omuz vermek” amacıyla düzenlenen festivalde her gün farklı bir kadın hikâyesi ele alınacak. Pandemi koşulları nedeniyle festivale sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek. Salonlar pandemi kurallarına uygun ve sıkı tedbirler alınarak hazırlanacak.

KATLEDİLEN KADINLAR DA SALONDA OLACAK

Kültür Servisi’ndeki habere göre; Pandemi kuralları gereği boş bırakılacak koltuklara katledilen kadınların fotoğrafları asılacak. Bu koltuklar da satışa açılacak ve destek olmak isteyenler boş koltukları satın alabilecek. Elde edilen gelirin bir bölümünü kadın mücadelesine destek veren bir kuruma bağışlanacak. Bağış yapılan kurum festival sonrasında kamuoyuna duyurulacak.

Festival ekibi Kadın Oyunları Festivali ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal yaşantının neredeyse tümünün durma noktasına geldiği pandemi sürecinde ilki gerçekleştirilecek olan Kadın Oyunları Festivali’nin bir festivalden daha öte amaçlara hizmet edeceği umudunu taşıyoruz. Her gün fiziksel veya psikolojik erkek şiddeti ya da sosyal, ekonomik, siyasal bir hak kaybı ile gündeme gelen ülkemiz kadınlarının her alanda mücadelesine omuz vermek, farkındalık oluşturmak amacı ile sanatın gücünü kullanmaya karar vererek yola koyulduk. Bu amaçla sanatın yetkinleştirici, bütünleştirici, iyileştirici ve sorunlara farklı açılardan da bakmamızı sağlayan sosyolojik ve psikolojik etkilerini öne çıkarmak istedik.”

Öte yandan, Karikatürist Ramize Erer’in kadın temalı karikatürleri de festival süresi boyunca Bilkent Center’da ziyaretçilere açık olacak. Festival programı ilerleyen günlerde açıklanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.