Kadın futbol takımı olmayan kulüpler, Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacak

Kadınlar Futbol Süper Ligi B Grup’ta mücadele eden Bitexen Adana İdmanyurduspor Başkanı ve Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Metin Taylancı, Kadın futbol takımı olmayan kulüplerin Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağını açıklayarak, ”UEFA, 2023-2024 sezonunda Türkiye’de dahil Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’ne girişlerde, kulüplerin kadın futbol takımı yoksa turnuvaya katılamayacağını belirtti” dedi.

Bitexen Adana İdmanyurduspor Başkanı ve Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Metin Taylancı, açıklamalarda bulundu.

UEFA’nın 2023-2024 sezonunda Avrupa’daki erkekler Şampiyonlar Ligi turnuvasına girişlerde kadın futbol takımı olmayan kulüplerin müsabakalarda yer almaması için çalışmalara başladığını kaydeden Taylancı, bu kapsamında Türkiye’de 8 önemli kulübün kadın futbol takımı kurduğunu söyledi.

Son 2 yıldır kadın futbol takımına rağbetin arttığını vurgulayan Taylancı, “Son dönemlerde 8 profesyonel futbol kulübü, kadın futbol kulübü kurdu. UEFA, 2023-2024 sezonunda Türkiye’de dahil Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’ne girişlerde, kulüplerin kadın futbol takımı yoksa turnuvaya katılamayacağını belirtti. Kadın futbolunun gelişmesi için önemli bir adım.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.