Kabotaj Bayramı Gemlik’te kutlandı

Gemlik’te 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Resmi törenler, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, Gemlik Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Gemlikli katıldı.

Çelen töreninin ardından protokol üyeleri römorkör ile denize açıldı. Burada deniz şehitleri ve tüm şehitler için denize çelenk atıldı.

Marmara Denizi’nde yıllarca yolcu taşımış ve ünü tüm Türkiye’ye yayılan İzzet Kaptan da unutulmadı. Gemlik Belediye Başkan yardımcısı Av. Mert Dimili, İzzet Kaptan’ı evinde ziyaret ederek sağlıklı ömürler diledi.

Kutlamalar, Gemlik İskele Meydanı’ndaki yarışmalarla devam etti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ahşap kürek, kano, 100 metre yüzme, 200 metre yüzme yarışları Gemlikliler tarafından ilgiyle izlendi. İskeleye kurulan yağlı direkte ise yarışmacılar, direğin ucundaki Türk Bayrağını almak için kıyasıya yarıştılar. Ayrıca jet ski ve flyboard gösterileri de izleyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da jet skiye binerek sporculara eşlik etti. Yarışların sonunda derece yapan katılımcılara hediyeler verildi. Yarışmaların ardından Zeytindalı Meydanı’nda Bursa’nın Su Altı Dünyası belgesel gösterimi, fotoğraf sergisi ve söyleşisi düzenlendi.

Bayram coşkusu akşam gerçekleşen Oğuzhan Koç konseri ile zirve yaptı. Gemlik Belediyesi’nin diğer programlarında da olduğu gibi, on binlerce genç konser alanını doldurdu. Gençler, Oğuzhan Koç’un şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ettiler. Oğuzhan Koç’a çiçek ve hediyesini ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan takdim etti. Gençlerin alkış ve tezahüratlarıyla sahneye gelen Başkan Sertaslan, Oğuzhan Koç’un da Gemlikli olduğunu söyledi.

Sahneye gelen Başkan Sertaslan “Gençler, siz mutluysanız biz de mutluyuz. Oğuzhan’a Yol Arkadaşım 3 filmini sordum. Çok yakında çekime başlayacaklarını söyledi. Bu memleketin çocuğusun, kardeşim gel filmi burada çekelim dedim” deyince sanatçı da “bu memlekette büyüdük, seve seve” dedi. Alanı dolduran gençler, haberi sevinçle karşıladılar. Başkan Sertaslan Oğuzhan Koç’a zeytin fidanı da hediye etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.