Jest Tiyatro’dan özgürlüğe havada yüzerek ulaşanların hikayesi

İstanbul Jest Tiyatro’sunun sahneye koyduğu “Airswimming – Havada Yüzmek” oyunu 25 Ocak İstanbul – Afife Jale Sahnesi’nde galasını gerçekleştirecek.

1920’ler İngilteresinde akıl hastanesine kapatılan iki genç kız. Elli yıl süren dostluklarında birbirlerini günde sadece bir saat görmelerine rağmen hiç kopmamış iki kader ortağı. Persephone ve Dora’nın hikayesi.

Ocak ayının 13 ve 26 sında Kadıköy Halk Eğitim’de izleyiciyle buluşacak oyun; 21 Ocak’ta Antalya AKM’de sahnelenecek.

havada yuzmek

İSTANBUL JEST TİYATRO
AIRSWIMMING – HAVADA YÜZMEK
Yazan: Charlotte Jones
Çeviren: Seçil Honeywill
Yöneten: Murat Sarı
Oyuncular: Neriman Uğur – Zeynep Gülmez
Dekor Tasarım: Murat Gülmez
Işık Tasarım: Özkan Sezer
Yardımcı Yönetmen: Kerim Altınbaşak
Asistan: Suhendan Zehiroğlu
Dekor Uygulama: Metin Gümüşoğlu
Kostüm Tasarım: Beril Sönmez
Koreografi: Tanju Yıldırım
Realizatör: Marta Mantevecchi

– Çok sağlam bir sistem kurmuşlar burada… Embesiller dev çamaşır dağlarını kurusun diye asıyor, melankolikler ütülüyor, sabit fikirliler de düzgünce katlayıp kaldırıyor. Ve biz de o çarşafların üstünde uyumak zorundayız. Boşuna görmüyoruz onca kâbusu.
– Sen deli misin?
– Anlayamadım?
– Senin neyin var?
– Hiçbir şey.
– Neden buradasın öyleyse?
– Sen neden buradasın?

İngiltere.. 1920’lerden 70’lere uzanan gerçek bir hikaye. Toplumun ahlâk kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, dünya tarihinin utanç sayfalarında yer alan “sabıkalı akıl hastaları hastanesine” hapsedilmiş iki kadın. Persephone ve Dora. Boşluk, hiçlik, zamansızlıktan ibaret bir evrene düş ve dostluktan güç alarak karşı koyan “ahlaksal açıdan embesil’lerin hikayesi.

Özgürlüğe havada yüzerek ulaşanların hikayesi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.