JCR, VakıfLeasing’in kredi notunu 2 basamak artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Türkiye’nin ilk halka açık leasing şirketi olan Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’nin ‘Uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu’nu iki basamak yükselterek A (tr)’den AA-(tr)’ye yükseltti. Kuruluş tarafından VakıfLeasing’in görünümü ise stabil olarak teyit edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan VakıfLeasing Genel Müdürü Mustafa Erdin, yapılan değerlendirmenin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“JCR tarafından uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notumuzda yapılan iki basamaklık artışı hem VakıfLeasing hem de sektörümüz açısından çok kıymetli buluyoruz. Bu değerlendirme yapılırken pek çok kriter göz önünde bulunduruluyor. Karlılık göstergelerindeki iyileşmenin içsel öz kaynak yaratmayı desteklemesi, 2021 yılında NPL oranında gerçekleşen kayda değer iyileşme ve bu oranın sektör ortalamasının altında kalması, döviz volatilitesinin etkilerini hafifleten dengeli leasing alacakları ve finansal yükümlülükler gibi. Tabii VakıfBank gibi güçlü bir bankanın iştiraki olmanın da avantajını da yaşıyoruz.”

“Bu artış güçlü ve itibarlı ortaklık yapımızın da sonucu”

Güçlü ve itibarlı ortaklık yapısının da JCR tarafından yapılan değerlendirmede etkili olduğunun altını çizen Erdin, VakıfLeasing olarak kurumsal yönetim uygulamalarına gösterilen yüksek uyum köklü risk yönetimi uygulamaları sürekliliğinin de öneminin altını çizdi. Leasing sektöründe deneyimli, kalifiye yönetim kadrosuyla da dikkat çeken şirketler arasında yer aldıklarını belirten Erdin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Katılım Bankaları işlemlerinin sektördeki rekabeti arttırması ile son derece rekabetçi ve değişken piyasa koşullarına rağmen VakıfLeasing bu başarıyı göstermiştir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.