Japon restoranından ilginç koronavirüs tedbiri

Japonya’da hizmet veren bir restoran koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ilginç bir önlem aldı. İşletme masanın üzerine baş kısmını tamamen içine alan geleneksel tarz avizeler yerleştirdi.

Japonya’daki lüks bir otel restoranını alışılmadık bir tedbiri hayata geçirdi. ‘Hoshinoya Tokyo’ adlı işletme, özel bir yemek masasının üzerine müşterilerin baş kısmını tamamen içine alacak büyüklükte avizeler yerleştirdi. Salgın sonrasında ülkedeki restoranlarda standart hale gelen koruyucu bölmelerden esinlenen işletme, misafirlerin yemek deneyimini daha keyifli hale getirecek farklı bir çözümün hedeflendiğini belirtti.

blank

Müşterilerin hareket alanını kısıtlamayacak şekilde özel olarak tasarlanan avizeler genellikle yemek yerken damlacık yolu ile bulaşan koronavirüs enfeksiyonlarını önlemeyi amaçlıyor. Materyal olarak ise kağıt ve şeffaf plastik kullanılıyor.

Hizmeti otel misafirlerine ücretsiz olarak sunan restorandan yapılan açıklamada, 40 metrekarelik alan üzerine kurulu yemek masasının 30 bin yen (yaklaşık 260 dolar) işgaliye ücreti karşılığında dışarıdan rezervasyona da açık olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.