Japon otomotiv devi Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu

Japon otomotiv devi Toyota, testlerde yapılan usulsüzlükler nedeniyle 10 modelinin sevkiyatını durdurduğunu açıkladı. Japonya’da popüler küçük araçlar üreten Toyota yan kuruluşu Daihatsu’nun da onlarca yıldır araç güvenliği testlerini gerektiği gibi yürütmediği ortaya çıkmıştı.

Dünyanın en çok otomobil satan firmalarından biri olan Toyota, kendisine bağlı Toyota Industries’in motor sertifikasyonu sırasında yapılan testlerde usulsüzlükler yapıldığının ortaya çıktığını açıkladı. Toyota bunun üzerine 10 modelin sevkiyatını askıya aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre üç dizel motor modelinin sertifikasyonu için uygun beygir gücü çıkış testinin yapılmadığı ifade edildi.

Öte yandan Land Cruiser 300 arazi araçları, HiAce vanları ve Hilux kamyonetleri gibi markanın önde gelen modellerinin bu motorları kullandığı açıklandı. Toyota Industries ayrı bir açıklamada ise çalışanlarının daha iyi veriler elde edebilmek için yakıt enjeksiyon miktarlarını değiştirdiğini söyledi.

Toyota Motor, etkilenen motorların ve araçların motor performansı standartlarını karşıladığını ifade ederken forklift ve diğer inşaat ekipmanlarına yönelik motorların sertifikasyon süreciyle bağlantılı olarak başka usulsüzlüklerin de bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.