James Dean’in ölmesine sebep olan trafik kazasının fotoğrafları satıldı

James Dean’in 24 yaşında ölmesine sebep olan trafik kazasının fotoğrafları açık artırmaya çıktı ve 22,498 dolara alıcı buldu.

30 Eylül 1955’te kullandığı 1955 model Porsche 550 Spyder ile kaza yapıp hayatını kaybeden James Dean, döneminin en sevilen oyuncularından biriydi. “Little Bastard” takma isimli araba, Donald Turnupseed’in kullandığı 1950 model Ford ile kavşakta çarpışmış, James Dean hastaneye varır varmaz hayatını kaybetmişti. Turnupseed ise yüzünde çiziklerle kazadan kurtulmuştu. James Dean’in bir araba yarışına katılmak için çıktığı yolculuk, bu trajik son sebebiyle hiçbir zaman unutulmadı.

blank

Route 466 ve Route 41’in kesiştiği noktada gerçekleşen kazanın 12’si havadan olmak üzere toplam 30 fotoğrafı Racing Preservation Müzesi, arşivlerine eklemek üzere satın aldı.

James Dean

James Dean’in 50. ölüm yıldönümünde, 2005 yılında, kaza yerinde arabanın replikası sergilenmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.