İzmir’de Payamlı Bardacık Festivali’ne büyük ilgi

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bu yıl ki festivali İzmir’in sevilen simalarından Sancar Maruflu’nun ismiyle düzenledi. 9’uncusu düzenlenen Sancar Maruflu Payamlı Bardacık Festivali büyük ilgi gördü.

İZMİR (İGFA) – Güzelbahçe’nin Payamlıköyü’nde yapılan festival kapsamında Çeşme Belediyesi Bando Takımı çaldığı bir birinden güzel müziklerle festivale renk kattı. Ayrıca halk oyunları ve zeybek gösterileri sunuldu. En iyi bardacık yarışmasında ödüller dağıtıldı.

Payamlı Bardacık Festivali’ne, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Hatice Semerci, CHP İl Yöneticileri, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İyi Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, belediye meclis üyeleri, Payamlı Mahallesi Muhtarı Ersin Ergin ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekilemeyen toprakların her geçen gün çoğalıp köylerde camii imamlarından başka kimse kalmadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ‘‘5 milyon hektar toprağımız ekilmiyor. Kendi kendine yeten ülkeden geldiğimiz noktaya bakın. Bugün köylülerin 120 milyar liraya yakın bankalara 30 milyar liraya yakın da kooperatiflere olmak üzere 150 milyar lira borcu var. Rusya’dan buğday, Amerika’dan mercimek, Çin’den ayçiçeği, Brezilya’dan pamuk ve daha sayacağımız birçok tarım ürününü dış ülkelerden alarak o ülkelerin çiftçilerini sevindirip kendi çiftçimizi ise borçlandırıp, hacizlerle boğuşarak üretim yapamaz hale getiriyoruz. Küresel açlık krizine karşı maalesef bu siyesi iktidar hala tarımı ihmal ediyor. İyi ki CHP’li belediyelerimiz var iyi ki Mustafa İnce var iyi ki Tunç Soyer var” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak başka bir tarımın mümkün olduğu politikalar yürüttüklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bugün bize uluslararası tekellerin dayattığı ve bu tekellerle işbirliği içinde olan mevcut iktidarın politikalarını reddediyoruz. Başka tarım mümkündür. Tohum kanunuyla yerli tohumlarımız yok oluyor. Bu iktidar gidince nasıl bir tarım politikamız olacak göreceksiniz’’ dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de konuşmasında köylüye destek olmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan İnce, güçleri ölçüsünde köylüye kükürt dağıttıklarını belirterek, “Tunç Başkanımızın makinaları burada sürekli çalışıyor. Bu sayede köylülerimiz topraklarına daha kolay ulaşıyor. Bu festivalin yıllarca yaşaması temennimiz. Her yıl bu şenliği doyasıya yaşamak dileğiyle 9. Sancar Maruflu Payamlı Bardacık Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Cevat Ziya Maruflu, Harun Aygün, Memet Eren, Kutlu Şeran, Murat Kulaç, Erdoğan Atabay, Sibel Önbaş, Levent Alpat ve Özlem Gündem’den oluşan jüri yarışmaya katılan üreticinin ürününü değerlendirdi.

Dereceye giren üreticilere altın verildi. Yaş kütüğüne plaketin çakıldığı festival kapsamında Güzelbahçe Belediyesi Halk Oyunları Erkek Zeybek ekibi ve TEMAD zeybek ekibi sahne aldı. Ayrıca çocuklar için balon, pamuk şekeri, popcorn ve Osmanlı macunu ücretsiz dağıtıldı.

Payamlı bardacık Festivali Bugün de çeşitli etkinlik devam edecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.