İzmir’de 6 Bin Kişilik Peynirli Ekmek Festivali düzenlendi

İzmir Elazığ Kültür ve dayanışma Derneği Geleneksel Peynirli Ekmek gününe ev sahipliği yaptı.

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ufuk Öztürk, İzmir’de yaşayan Elazığlı hemşehrilerini ilçelerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İzmir’de yaşayan Elazığlılar, Sasalı Kent Ormanında düzenlenen Peynirli Ekmek Festivali’nde bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Sasalı Kent Ormanı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen festivale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP PM Üyesi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkan Vekili Ali Aslan il Başkan Yardımcısı Mustafa Kandil, ve STK temsilcilerinin yanı sıra Etkinliğin Ana sponsoru FORS AVM, sahibi Şeref Yılmaz Sarıçelik, Bayraklı Belediyesi Meclis üyesi Ertuğrul Çivelek, İzmir Elazığlılar Kültür Derneği emeği geçen eski başkanlarından Enver Ulucan,Dernek Başkanı Ufuk Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler gün boyu sürdü. Festivalde, Elazığ yöresine ait türküler seslendirilip, halk oyunları oynandı. Ayrıca çocuklara yönelik çeşitli oyunlar gerçekleştirildi. Gün boyunca Elazığ’ın meşhur peynirli ekmeği misafirlere ikram edildi.

Farklılıklar zenginliğimiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mustafa Özuslu, “Elazığ’ın sekiz köşeli kasketinde bulunan köşelerin çok büyük bir anlamı var. Zengin bir kültüre sahip olan Elazığ’ın böylesine anlamlı bir gününde yanınızda olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu anlamlı festival bir kez daha göstermiştir ki, ülkemizin tüm farklılıkları, zenginliğimizin bir yansımasıdır” dedi.

Dernek Başkanı Ufuk Öztürk’de, “ Festivalin düzenlenmesinde kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Belediye Başkanlarımız ve yetkililerine siyasi parti temsilcileri ve değerli hemşerilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.