İzmir Ticaret Borsası ve Skoop El Ele Verdi

İmzalanan iş birliği protokolü ile tarım ve gıdanın önemine dikkat çekmek, iklim ve çevre konularında farkındalık yaratmak amaçlanıyor

İzmir Ticaret Borsası ve Sınırlı Sorumlu İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) arasında tarım ve gıdanın önemine dikkat çekmek, iklim ve çevre konularında farkındalık yaratmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında, tarım ve gıdanın önemine dikkat çekmek, iklim ve çevre konularında farkındalık yaratmak, tarım, gıda ve ilgili sektörlerin ekonomik, sosyal etki ve gücünü artırmak amacıyla Borsa ve SKOOP iş birliğinde proje bazlı iş modelleri geliştirmek, kamuoyunda farkındalık yaratacak etkinlik, eğitim, organizasyon ve faaliyetleri gerçekleştirmek amaçlanıyor.

İmza töreninin ardından değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve SKOOP’un kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası olarak temel borsacılık faaliyetlerimizin yanı sıra tarım sektörünün gelişimi için birçok konuda çalışma yürütüyoruz. Bunu yaparken de çok paydaşlı bir yapıya sahip tarım sektöründe özellikle toplumsal gelişimi hedefleyen sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine çok önem veriyoruz. Ülkemizde az sayıdaki sosyal kooperatiften biri olan SKOOP ile Borsamız arasında imzaladığımız iş birliği protokolü ile çocuklar, kadınlar, gençler ve dezavantajlı kesimler için sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu iş birliği sayesinde, Ege bölgesi ve İzmir’in tarım, gıda ve gastronomi alanında gelişimine katkı sağlayacak; dijital tarım teknolojileri, gastronomi, doğa ve çevre alanında, sektörün ve kamuoyunun beklenti ve ihtiyaçlarını gözeterek projeler geliştirileceğiz. Protokol kapsamında yapacağımız faaliyetlerle tarım, gıda, doğa, çevre ve gastronomiye ilgi duyan, kendini bu konuda geliştirmek isteyen, eğitim talep eden girişimciler, işletmeler, yatırımcılar, tüketiciler, öğrenciler, Borsa ve SKOOP’un mevcut üye ve paydaşları, çocuklar, gençler ve tüm İzmir halkına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

SKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli ise kurumlar arası imzaladıkları iş birliği protokolü ile tarım ve gıdanın önemine dikkat çekmek, iklim ve çevre konularında farkındalık yaratmak amacıyla toplantı, sempozyum, çalıştay, atölye çalışmaları, eğitim, seminer ve tanıtım gibi çalışmaların yapılacağına ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesinin yanı sıra; Ege bölgesi ve İzmir’de, tarım, gıda, dijital tarım teknolojileri, gastronomi, doğa ve çevre alanında, sektörün ve kamuoyunun beklenti ve ihtiyaçlarını gözeterek eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yapılması hedeflendiğine dikkat çekerek, “İzmir Ticaret Borsası ile imzalanan iş birliği protokolü gücümüze güç kattı. Başta Işınsu Kestelli olmak üzere, Borsa Yönetimine kooperatifimize verdikleri katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından taraflar protokole imza attı ve günün anısına toplu fotoğrafta bir araya geldi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.