İYİ Parti’den başıboş köpeklerle ilgili soru önergesi! Ne tür adımlar atılacak?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, başıboş köpek meselesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Ağıralioğlu, “Bu meseleyi insani, vicdani ve medeni şartlarda çözüme kavuşturmak mecburiyetindeyiz” dedi. Ağıralioğlu önergesinde, hükümetin ve yerel yönetimlerin konuyla ilgili ne tür adımlar atacağını sordu.

Son zamanlarda başıboş köpek saldırısı sonucu yaralanan ve hayatını kaybeden kişi sayısının artması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, başıboş köpek meselesinin acilen çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.

“ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a konuyla ilgili ne gibi önlemler alındığını soran Ağıralioğlu, “Başıboş köpek meselesi, siyaset üstü ve ivedilikle çözülmesi gereken bir hâle gelmiştir. İktidarı, muhalefeti, yerel yönetimleri ve STK’ları ile el ele bu meseleyi insani, vicdani ve medeni şartlarda çözüme kavuşturmak mecburiyetindeyiz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’a sorduk” ifadelerini kullandı.

İNSANİ ÇÖZÜMLER BULABİLİRİZ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a da ayrı bir önerge veren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Başıboş köpek meselesinde, hem çocuklarımızı koruyacak ve sokakları, parkları güvenli hâle getirecek hem de sokak hayvanlarından merhametimizi esirgemeyecek insani, vicdani ve medeni çözümler bulabiliriz. Görevini yapmayan yerel yönetimleri ve hükûmeti Sn. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sorduk.

blank

Ağıralioğlu, soru önergesinde; hükümetin konuyla ilgili ne gibi adımlar atacağını ve yeni barınaklar yapılıp yapılmayacağı gibi birçok soru yöneltti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.