İYİ Parti lideri Akşener: Bakan Nebati’nin affını isteme vakti geldi

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi hedef alarak ”Bakan Nebati’nin affını isteme vakti gelmiştir. Siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak, ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza, yeni hayatında, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de milyonlarca insanın açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Akşener, ”Fitre üzerinden hesap ettiğimizde bile, açlık sınırı, asgari ücretin, 550 lira üzerinde. Yani bugün, asgari ücretle geçinmeye çalışan, milyonlarca insanımız, açlık sınırının altında, yaşam mücadelesi veriyor

Üstelik daha bunun içinde, elektrik, su, doğal gaz, kira, giyecek, ulaşım, çocukların okul masrafları yok. Bir yandan danışmanlara, saray eşrafına, 5-10 maaş vereceksiniz, bakan yardımcınıza, 314 bin lira maaş vereceksiniz, diğer yandan, çalışanları, emeklileri, açlığa mahkûm edeceksiniz. Böyle vicdansızlık olur mu? Böyle devlet yönetilir mi? Yazıklar olsun” dedi.

SON 20 YILIN, EN YÜKSEK ENFLASYON ORANI

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını hatırlatan Akşener, ”Yıllık enflasyon, TÜİK’e göre bile, yüzde 61,1 olarak açıklandı. Bu rakam, son 20 yılın, en yüksek enflasyon oranı. “Sisli zihin sendromundan” muzdarip gibi gözüken, Nebati Bakan; ışıltılı gözleriyle, “Piyasada işler, elhamdülillah iyi” dese de; Afrika ülkelerinden bile, daha yüksek bir enflasyon oranıyla karşı karşıyayız. 39 Afrika ülkesinde, yıllık enflasyon, yüzde 10’un altında. 53 Afrika ülkesinde ise, sadece Sudan ve Zimbabve’nin enflasyonu, bizden yüksek. Şu tabloya bakar mısınız?” diye konuştu.

”İKTİDAR TARAFINDA HER ŞEY TIKIRINDA”

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

”Ama tüm bunlara rağmen, iktidar tarafında her şey tıkırında, Sayın Erdoğan’ın keyfi, Nebati Bakan’ın neşesi asla bozulmuyor. Saray sefası, memleket yansa bile, hız kesmiyor. Bakan yardımcılarının üç maaşları, danışmanların beş maaşları, tıkır tıkır yatıyor. Üstelik, durmak bilmeyen zam furyası da, tam gaz devam ediyor.

AK PARTİ İKTİDARININ BECERİKSİZLİĞİNE TÜM GERÇEKLİĞİYLE ŞAHİT OLDUK

Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftayı da, yine zamlarla geçirdik. İktidar mensuplarının ısrarla yaptıkları, “Şaşı bak, şaşır” tarzı, Avrupa kıyaslamalarıyla, aklın, mantığın ve matematiğin katledilmesini, yine utançla izledik. AK Parti iktidarının beceriksizliğine, yine tüm gerçekliğiyle şahit olduk.

Doğalgaza, konutlarda yüzde 35, elektrik üretiminde, yüzde 44,3, sanayide ise, yüzde 50 zam yapıldı. Böylece; 2020 yılı Aralık ayından bugüne kadar, doğalgaz fiyatları; evlerde yüzde 101, sanayide yüzde 710, doğalgaz santrallerinde ise, yüzde 668, artmış oldu.

İktidar her ne kadar, kendi yarattığı bu kriz ortamı içerisinde, ne yapacağını şaşırmış bir hâlde, artan doğalgaz fiyatlarını, farklı tüketicilere, farklı oranlarda yansıtsa da; bütün bu fiyat artışları, vatandaşın cebine, doğrudan veya dolaylı şekilde etki ediyor.

Milletimiz bir yandan, iki katına çıkan doğalgaz faturasını, nasıl ödeyeceğini düşünürken; diğer yandan da, sanayinin ve ticaretin kullandığı doğalgaza yapılan zamları, çarşıdaki, pazardaki fiyatlarla, karşısında buluyor

BAKAN NEBATİ’NİN AFFINI İSTEME VAKTİ GELMİŞTİR

Elektrik ve doğal gaza yapılan bunca zamma rağmen iktidar abuk subuk açıklamalarla halkımızla dalga geçiyor. Şu aymazlığa, utanmazlığa bakın. Allah hepsini ıslah etsin. Bakan Nebati’nin affını isteme vakti gelmiştir. Bu vesileyle; siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak, ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza, yeni hayatında, şimdiden başarılar diliyorum.

Buradan iktidara sesleniyorum nakliye sektörümüzün yaşadığı sorunları duyun. Fiyatlarda fırsatçılığa izin vermeyin.

NEYE DOKUNSA HEMEN BİR KRİZLE KARŞILAŞIYORUZ

Biz bu arkadaşa, boşuna Bay Kriz demiyoruz. Neye dokunsa, neyi konuşsa, neden bahsetse, hemen bir krizle karşılaşıyoruz. Maşallah dediği, üç gün yaşamıyor. “Bizden önce elektrik yoktu.” dedi; Elektrik zamlandı. Doğalgaz müjdesi verdi; Doğalgaz zamlandı. “Ramazan’da et ucuzlayacak.” dedi; Et zamlandı. Şimdi de, “şeker ucuz” dedi; Şeker zamlandı. Gelen zamlar için, erken uyarı sistemi sanki mübarek. Ama tersten…

Gençlerle olan buluşmasında ise, kendisi karşımıza, yaşam koçu kimliğiyle çıktı. Gençlere, hayata dair, hikmet dolu, derin mi derin, tavsiyelerde bulundu. Ne dedi? “Kâğıda basılı kitapları, masanızdan, çantanızdan asla eksik etmeyin.” dedi. Yalnız dikkat edin, “kâğıda basılı” kitaplar… Yani hikmet kâğıtta. Kendi icat etti ya…

Gittiğim her yerde lise talebelerininin şikâyetleri var. Test kitaplarını dahi alamadıklarını söylüyor gençler. Başka? “Spora mutlaka her gün, düzenli olarak vakit ayırın.” dedi. Başka? “Demli bir çay, ya da aromalı bir kahve eşliğinde yapılan, karşılıklı sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi, asla ihmal etmeyin.” dedi Bu açıklamayla birlikte, an itibariyle hepimiz, çaya ve kahveye gelecek zammı bekliyoruz.

Bitti mi? Bitmedi. Bir de; “Yakın çevrenizden başlayarak, tüm şehirleriyle ülkemizi, imkânınız olursa, dünyayı gezin” dedi. Evet yanlış duymadınız. Önce Türkiye’yi, sonra da dünyayı gezecekmişsiniz.

ER YA DA GEÇ, O SANDIK, BU BÜYÜK MİLLETİN ÖNÜNE GELECEK

Milletimiz, her şeyin farkında. Milletimiz, bu çaresizliğe mahkûm olmadığının farkında. Er ya da geç, o sandık, bu büyük milletin önüne gelecek. Az kaldı. Emeklilik planlarınızı yapmaya, şimdiden başlayın. Çünkü o gün geldiğinde, umursamazlığınızın hesabını, milletimize vereceksiniz. Millet iradesi, İYİ Parti diyecek, siz de tası tarağı toplayıp gideceksiniz.

Sevgili gençler, sürekli mücadele etmek zorunda olduğunuz için öfkelendiğinizi biliyoruz. Merak etmeyin biz, boğazınızdaki o kirli eli çekmeye geliyoruz. Artık kimse sizi değersizleştirmeyecek, sizi görmezden gelmeyecek. Az daha dişinizi sıkın, inanın çok az kaldı.

”DEVRAN DÖNÜYOR”

Özgür basın demokrasinin bekçisidir. Susturulmuş basın kara bulut gibidir. Biz tam bu nedenle uzun zamandır bu çatı altında farklı seslere bu kürsüyü veriyoruz.

El ele omuz omuz hep beraber mücadele edeceğiz. Demokrasimizin prangalarından hep birlikte kurtulacağız. Memleketimizi Ak Parti’nin vizyonsuzluğuna kurban edemeyiz. Memleketimiz içi projelerimiz ve donanımlı kadrolarımız hazır. Üstelik biz onlar gibi tembel değiliz. Türkiye’yi yeniden fabrika ayarlarına kavuşturacağız. Güçlü ve zengin Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Artık vakit geldi devran dönüyor. Rehavete kapılmak yok sandık gelene kadar çalışacağız. Biz bu kutlu yola dinlenmemek için çıktık asla yorulmayacağız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.