İYİ Parti Bursa: Kanserli çocuklarımızı sokağa attılar!

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Güney Marmara’daki tek hastane olan Uludağ Üniversitesi Bursa Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kapatılmasına tepki göstererek, “Kanserli çocuklarımızı resmen sokağa attılar” yorumunda bulundu.

BURSA (İGFA) – İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Güney Marmara’daki tek hastane olan Uludağ Üniversitesi Bursa Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kapatılmasına yazılı yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

“Kanserli çocuklarımızı resmen sokağa attılar” diyen Başkan Türkoğlu, “Ülkeye çağ atlatacağız diye yola çıkanların, tek adam rejimi ile memleketi getirdikleri noktayı görüyoruz” dedi.

Açılmış hastanelerin bile kapanır olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Hem Güney Marmara’nın tek Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kadro yoksunluğundan kapatılma kararının alınması ve hastaların başka şehirlerdeki hastanelere nakledilmeleri asla kabul edilemez. Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Berrin Sevinir Hoca’nın rahatsızlanması nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtiliyor. Betül Hocamıza Allah şifa versin tabi ki. Ancak sadece bu vesile ile hastanenin hasta bakamayacak duruma gelmesi tam bir yönetim faciasıdır. Bölümün tamamen kapatılması sağlık politikalarımızın sorgulanma noktasında olduğunu göstermektedir. Yıllardır Çocuk Onkoloji Bölümü’ne kadro açmayan, eylem planı diye bir planlaması olmayan, iş bilmez liyakatsız yandaş kadrolar ile yönetmeye çalışanların kulakları çınlasın. Sağlıktaki bu trajikomik tablonun ceremesini ne acıdır ki başta masum yavrularımız olmak üzere vatandaşlarımız çekiyor” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.