İTÜ, QS Dünya Üniversite Sıralamasında Yükselişine Devam Ediyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2023 QS Dünya Üniversite Sıralamasında 100 sıra yükseldi.

Dünyaca tanınan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds) tarafından belirlenen dünya üniversite sıralamasının 2023 yılı verileri açıklandı. Türk üniversiteleri arasında son derece başarılı dereceler elde eden İTÜ, geçen yıl dünya sıralamasında 701-750 aralığındayken bu yıl başarı çıtasını yükselterek sıralamada 601-650 aralığında yer aldı.

Üniversitelerin performansları değerlendirmeye alınırken; akademik itibar, işveren itibarı, öğrenciler, uluslararası öğrenciler, fakülteler, atıflar, uluslararası araştırma ağı, istihdam başlıklı sekiz ayrı kategoride değerlendirilme yapılmaktadır. İşveren itibarı değerlendirmesinde dünyanın en iyi 180 üniversitesi arasına giren İTÜ, akademik itibar başlığında önemli bir yükseliş kaydederek 377. sırada yer aldı.

Sıralamayla ilgili değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden olan İTÜ, elde ettiği başarıları 250 yıllık birikimi ile araştırma ve eğitim alanlarındaki gelecek vizyonuna borçludur. Dünya üniversite sıralamalarındaki yükselişimizin her geçen yıl artışının en temel motivasyonu, geçmişten aldığımız akademik deneyimle gelecek kuşaklarımız olan öğrencilerimizin dinamizmini buluşturmamızdan kaynaklanmaktadır,” dedi.

QS Dünya Üniversite Sıralaması

QS Dünya Üniversite Sıralamaları, Quacquarelli Symonds şirketi tarafından çeşitli akademik kriterlere göre yapılan üniversite sıralamalarıdır. 2004-2009 yılları arası Times Higher Education ile ortak çalışmış ve THE–QS Dünya Üniversite Sıralamaları yayımlanmıştır. QS, üniversiteleri ayrıca alan bazlı olarak değerlendirip sıralamalar yapmaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.