İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 4 bin 32’ye yükseldi

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 627 kişi arttı. Ülkede toplam ölü sayısı 4 bin 32’ye yükselirken, günlük artış 4 haftanın en yükseği oldu. İtalya’dan sonra en çok can kaybının yaşandığı İspanya’da ise otellerin hastanelere dönüştürme kararı alındı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 10 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid-19) Avrupa’da en çok görüldüğü ülke olan İtalya’da bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. İtalya’da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 627 kişi artarak 4 bin 32’ye yükseldi.

Ülkede, 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği basın toplantısında, ölümcül salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 627 kişi artarak 4 bin 32’ye yükseldiğini açıkladı. Borrelli’nin açıkladığı bu rakam, ülkede 4 haftadır salgın nedeniyle devam eden acil durumda bir günde en yüksek sayı oldu.

Avrupa’da salgının en çok can aldığı İtalya’da kruvaziyer gemilerinin limanlara yaklaşmasına yasak getirildi.

İSPANYA’DA OTELLER HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Öte yandan İspanya’da, virüs taşıyan hastalarda ölüm sayısı son 24 saatte 210 artışla 1041’ye, vaka sayısı da 20 bin 412’e çıktı.

Madrid’de hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı bazı büyük oteller hasta odalarına dönüştürülerek, yeni Covid-19 vakaları buralara taşınmaya başlandı. Salgından en çok etkilenen başkent Madrid’de ölü sayısının 590’a çıktığı, virüsün bulaştığı tespit edilenlerin 7 bin 165 olduğu bildirildi.

İNGİLTERE EMEKLİ HEMŞİRE E DOKTORLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

İngiltere ise salgının artması üzerine sayıları 15 bini bulan emekli doktor ve 50 bin civarındaki emekli hemşireyi göreve çağırdı.

İngiltere’de hükümet, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesine karar vermişti. Boris Johnson hükümeti, salgına karşı ağır hareket etmekle eleştiriliyordu. Okulların çoğu cuma günü tatile gidecek.

Buckingham Sarayı, ülkenin bir anlamda sembolü olan muhafız değiştirme seromonisi bir süre için iptal edildiğini duyurdu.

Güney Kore ise gelecek ay düzenenecek parlamento seçimlerinde oy atacak seçmenlerin, maske ve eldivenle sandık başlarına gelmelerini şart koştu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 31 eyalette 4 bine yakın yedek askerin göreve çağrıldığını açıkladı.

Pakistan yönetimi ise virüsün salgının ciddi boyutlara ulaştığı komşusu İran’a yönelik yaptırımların askıya alınmasını talep etti.

Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta polis sokağa çıkma yasağını ihlal eden 154 kişiyi gözaltına aldı.Japonya ve İran dışişleri bakanları ise koronavirüsle mücadele işbirliği yapma kararı aldı.

ABD, KANADA, MEKSİKA…

Vaka sayısı 14 bin 366 olan ABD’de ise 125 kişi iyileşti. 873 vaka bulunan Kanada’da da 11 kişi hastalığı atlattı.

ABD’nin California eyaletinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eyalet genelinde ‘evde kalma emri’nin çıkarıldığı belirtildi.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre, California Valisi Gavin Newsom, Perşembe akşamı eyaletin 40 milyon sakinini kapsayacak şekilde ‘evde kalma emri’ verdi.

Valinin emri çerçevesinde, insanlardan evlerinde kalmaları istenirken, tıbbi ve gıda gibi asli ihtiyaçların temini için ise evlerden çıkılabileceği kaydedildi.

ABD’de Savunma Bakanlığı’na hükümetin işleyişinin bozulmaması her türlü yetkiyi kullanmak için teyakkuzda olma emri verildi. Bu karar ABD ordusuna olağanüstü yetkiler veriyor.

Diğer taraftan Japonya’daki 963 vakadan 215’i, Malezya’daki 915 vakadan 75’i, Avustralya’daki 876 vakadan 46’sı hastalığı atlattı.

Daha önce Tokyo yakınlarındaki Yokohama limanında karantinaya alınan ve sonra yolcuları serbest bırakılan “Diamond Princess” gemisinde ise 712 vakadan 527’si iyileşti.

Singapur’daki 345 vakanın 124’ü, Tayland’daki 322 vakanın 42’si, Hong Kong’daki 208 vakanın 98’i, Hindistan’daki 206 vakanın 20’si, Pakistan’daki 456 vakanın 13’ü ve Rusya’daki 199 vakanın 8’i hastalığı yendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.