İtalya’da koronavirüs sebebiyle ölü sayısı 827’ye ulaştı!

İtalya’da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı devasa boyutlara ulaştı. Ülkede virüs nedeniyle bugün 196 kişi daha hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı 827’ye yükseldi.

İtalya’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 196 kişi daha artarak 827’ye yükseldi. Ülke, virüsün ortaya çıktığı Çin’in ardından salgın nedeniyle en fazla kişinin hayatını kaybettiği yer olma özelliğini taşıyor.

CEZAEVLERİNDE İSYAN BAŞLADI

İtalya’daki cezaevlerinde hafta sonu yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirlere protesto olarak başlayıp isyana dönüşen olaylarda ölen mahkumların sayısı 12’ye çıktı.

Kovid-19 salgınıyla mücadele eden İtalya’da hafta sonu patlak veren cezaevi isyanında bilanço ağırlaşıyor.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, ülke genelinde 20’yi aşkın cezaevinde hafta sonu Kovid-19’a yönelik tedbirleri protestoyla başlayıp isyana dönüşen ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona eren olayların en şiddetlisinin yaşandığı Modena’da ölü sayısı, 2 mahkumun daha cesedinin bulunmasıyla 7’den 9’a yükseldi.

Rieti’deki cezaevinde ise olayların ardından 3 mahkumun cesedinin bulunduğu bildirildi.

Bu arada, olaylar sırasında Foggia’daki cezaevinden 77 kişinin firar ettiği, bunlardan bir kısmının yakalandığı, 20 kadarının arandığı ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.