İstinyePark, UNICEF ve İyi Niyet Elçisi Ayşe Kulin’i ağırladı

İstinyePark, çocuk haklarının savunucusu UNICEF’in, “Sanal Gerçeklik Gözlükleri” kampanyasını tanıtmak amacıyla 17 Ekim Cumartesi günü açtığı standa ev sahipliği yaptı. Standı ziyaret ederek UNICEF’in “Sanal Gerçeklik Gözlükleri”ni takanlar, “Sidra’nın Üzerindeki Bulutlar” belgeselini izleyerek, Ürdün’deki Za’atari Mülteci Kampı’nda 1,5 yıldır yaşayan 12 yaşındaki Sidra’nın bir gününe tanıklık etti. UNICEF, Suriye’deki çatışmalardan etkilenen ve kamplarda yaşayan mülteci çocukların yaşamını gözler önüne seren etkinlik kapsamında, kurumun İyi Niyet Elçisi yazar Ayşe Kulin’i konuk etti. Filmi izleyen ve bağışta bulunan ilk 10 kişiye son kitabı Tutsak Güneş’i imzalayarak hediye eden Ayşe Kulin, İstinyePark’ta yoğun ilgiyle karşılandı.

UNICEF’in, Suriye’deki iç savaştan kaçan çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yürüttüğü programlara kaynak yaratmak amacıyla, en yeni teknolojileri kullanarak hayata geçirdiği “Sanal Gerçeklik Gözlükleri” etkinliği, Ekim ayı boyunca 1’i İstanbul, 1’i İzmir’de olmak üzere 2 kez daha tekrarlanacak.

UNICEF Hakkında

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, dünyada çocuk haklarının başlıca savunucusudur. Hükümetlerle çalışarak kalıcı sonuçlar elde eden bir örgüttür. Bütün çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal bakımdan mümkün olan en üst seviyeye erişecek şekilde gelişebilmeleri için gereken haklarını belirleyen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, UNICEF’in çalışmalarının temelini oluşturur. UNICEF bugün Türkiye dahil 190’dan fazla ülkede çocukların sağlık ve beslenme, eğitim, acil yardım, korunma, temiz su ve temiz ortamda yaşama haklarını sağlamak için çalışıyor. Ortaklarla çalışan UNICEF, bütün dünyada hükümetler ile öğretmenlerden gençlere ve annelere kadar çeşitli grupların çocuklara daha iyi bir gelecek vermek için yaptığı çalışmalarda teşvik edici rol oynuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.