İstiklal bombacısının elindeki güllerin sırrı çözüldü

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan Suriye uyruklu Ahlam Albashır’in, hain saldırıdan sonra yakalandığı evin kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu belirlendi. Ahmet Jarkas kardeşleri ile annesinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Görüntülerde teröristin elinde dikkat çeken güllerin sırrı da çözüldü.

İstanbul’un göbeğinde 13 Kasım’da düzenlenen İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının faili Suriye Uyruklu terörist Ahlam Albashır, 4 ay önce Türkiye’ye birlikte girdiği ve evli çift rolü yaptığı Bilal Hassan’ı aradı. Ancak Bilal Hassan, Albashır’e kendisiyle ilgilenemeyeceğini başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashır, taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti.

Buradaki eşyalarını alan Albashır, daha sonra saldırıdan sonra kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas’la birlikte Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’ne gitti. Jarkas, Albashır’ı burada annesinin kaldığı eve götürdü. Albashır, polisin yaptığı operasyonla Küçükçekmece’de Ahmet Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashır’la birlikte Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

GÜLLERİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan terörist Ahlam Albashır’in olaydan sonra kaçarken elindeki güllerin de sırrı çözüldü. Albashır’in patlamanın yaşandığı bankta oturduğu sırada gül satan bir kadının yanına yaklaşarak gülleri uzattığı, Albashır’in gülleri almak istemeyince gülcünün ısrar ettiği, Albashır’in de dikkat çekmemek ve tartışmamak için gülleri satın aldığı belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.